Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömssviten lever för TFF – trots kvitteringen

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Oavgjort mot Norrby och åtta omgångar utan seger. Trelleborg är inne i sitt sämsta facit i superettan sedan 2002. 

Men ...

– Efter vår första halvlek tycker jag vi hämtar oss ganska bra, säger TFF:s Oscar Johansson till Dplay.

Trelleborg har inte vunnit i superettan sedan den 16 augusti – när skåningarna åkte upp till Borås och bortaslog Norrby.

På måndagen var det Boråslagets tur att åka ner till Vångavallen, och det blev en pangstark direkt.

Norrby gick till pausvila med en 2-1-ledning, efter ett tidigt ledningsmål av Nicklas Savolainen och en riktig delikatess från Oke Akpoveta.

Därefter hann även Haris Brkic reducera för Trelleborg.

– Det är tungt i första halvlek när de nästan tar ut allting och vi blir långa som lag. Vi får ihop det bättre i andra i alla fall, säger TFF:s Oscar Johansson.

”Sätter vi vårt spel kommer vinsterna”

Trelleborg pressade mer och mer under den andra halvleken. Men det dröjde till matchminut 84 innan kvitteringen kom, när bollen lite turligt landade hos Oscar Johansson, som satte 2-2. 

– Jag försöker hoppa och skarva inlägget vidare. Så landar bollen på foten och jag får till en liten strumprullare, säger kvitteringsskytten.

Men den sena vändningen till trots.

TFF har nu åtta omgångar i rad utan någon seger. Det är skåningarnas sämsta facit i superettan sedan 2002, enligt Dplay.

– Jag tycker ändå inte vi koncentrerar oss så mycket på att vi har åtta raka. Vi koncentrerar oss på vårt spel och försöker få till det. Sätter vi vårat kommer även vinsterna till slut, säger Oscar Johansson till Dplay.

Trelleborg kan i alla fall glädjas över att bottenkonkurrenten Västerås förlorade stort mot serieledande Degerfors på bortaplan med 4-1

Därmed har TFF fortfarande en poängs marginal ner till negativ kvalplats. 

TV: Stjärnorna som gjort bort sig under sina presentationer