Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Matchhjälten: ”Det finns fan ingen bättre känsla”

Kristian Haynes, Trelleborgs huvudtränare.Foto: BILDBYRÅN
Trelleborg vann bortamötet mot Umeå med 1-0.Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Måstematch och kniven mot strupen.

Då vann Trelleborg mot Umeå och bröt sin segerlösa bottensvit.

– Det finns fan ingen bättre känsla. 1-0-segrar är de bästa, sa målskytten Niklas Vesterlund till Dplay. 

Det var ett tag sedan Trelleborgs FF sist fick känna på hur det egentligen känns att vinna en fotbollsmatch i superettan.

Inför fredagens bortamatch uppe i Umeå hade inte skåningarna vunnit en enda match sedan den 16 augusti. 

Men så kom islossningen till slut.

Efter en mållöst första halvlek lyckades Niklas Vesterlund bryta målnollan när han placerade in 1-0 till TFF i den 48:e matchminuten.

– Jag tänkte bara att vi har pratat om att jag ska vara vid bortre varje gång. Jag visste att ”Salle” (Salif Camara-Jönsson) vinner tio av tio nickdueller och då behöver jag bara vara på rätt plats, sa målskytten till Dplay, och konstaterar: 

– Det var skönt. 

https://twitter.com/Dplay_Sport/status/1317165609151582216

”Vi har förtjänat det” 

Att Umeå forcerade hårt under slutminuterna – drog i väg inlägg efter inlägg mot gästernas straffområde – det hade ingen betydelse. 

Kalle Larsson och Isak Jönsson lyckades nicka och rensa undan varje försök.

Niklas Vesterlund mål blev matchens enda.

– Det känns jätte, jätteskönt. Det var länge sedan vi tog en seger. Vi har förtjänat det, vi har jobbat jättemycket, sa Vesterlund.

Segern innebär att Trelleborg nu har fyra omgångar utan förlust och 25 inspelade poäng. Avståndet ner till Västerås på den övre kvalplatsen är uppe i två poäng, med en match mer spelad för TFF.

– Nu har det bara varit oavgjorda matcher vi har haft och spelet har inte varit jättebra. Men i dag hade vi det bästa spelet. Vi är i en svår situation och får jobba med det vi har och kriga de sista matcherna, sa Niklas Vesterlund.

För Umeå innebär förlusten att klubben är kvar på nedflyttning, med fyra poäng upp till Dalkurd på den nedre kvalplatsen. 

TV: Janne Andersson: ”Det är irriterande”