Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Talangen klev av träningen – ”Han är mycket tveksam”

HIF-tränaren Jörgen Lennartsson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Adam Kaied riskerar att missa toppmatchen mot Sundsvall.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HELSINGBORG. Sexpoängsmatch inför ett kokande Olympia.

Då riskerar HIF att behöva klara sig utan genombrottsmannen Adam Kaied.

– Han är mycket tveksam, säger Helsingborgstränaren Jörgen Lennartsson. 

Efter en kortare bortaturné som innehållit en förlust mot Östers IF (2-1) och ett kryss mot Norrby (2-2) är Helsingborgs IF återigen tillbaka hemma i nordvästra Skåne.

HIF parkerar på en andraplats i superettans tajta tabell, med 40 inspelade poäng. Söndagens motståndare GIF Sundsvall har samlat ihop samma poängkvot – men har en något sämre målskillnad.

– Det är en cupfinal, konstaterar Jörgen Lennartsson, och fortsätter:

– Det blir en jätterolig match som vi har sett fram emot otroligt mycket. Vi möter ett formstarkt lag, det blir en härlig batalj och en bra värdemätare. Men vi har en bra känsla och bra energi, vi är beslutsamma och vi vet vad det handlar om. 

Som en ljuspunkt i Helsingborgs frånvarolista noteras att skyttekungen och anfallsstjärnan Anthony van den Hurk är tillbaka från sin avstängning.

Talangen är ”mycket tveksam”

Däremot är talangen Adam Kaied ett frågetecken inför söndagens stekheta toppmöte. 19-åringen fanns till en början med under lördagens träning på Olympiafältet men lämnade långt före lagkamraterna. 

– Adam är mycket tveksam. Han känner sig lite hängig och krasslig – han är sjuk, helt enkelt. Han ville gärna testa (att träna) men kände att det inte kändes riktigt bra i kroppen, säger Jörgen Lennartsson, som även bekräftar att Andreas Landgren kommer missa söndagens match.

Även där rör det sig om sjukdom. 

”Det har vi pratat om”

Gif Sundsvall kommer till spel med ett stort självförtroende efter att ha plockat fyra raka vinster i superettan. Samtidigt har Sundsvall spelat en lång rad matcher på raken på konstgräs – ett underlag som kan skilja sig markant från naturgräset på Olympia.

– Det har vi pratat om. Det är klart att en Olympia här med lite vatten på så blir det ”another type of game” än konstgräsmatcherna. Det har säkert de också pratat om, säger Lennartsson.

Söndagens toppmöte blir det första på Olympia utan något som helst publiktak sedan covid-19-pandemin bröt ut. Upp emot 7 000 åskådare väntas bänka sig på såväl sittplats som ståplats och inför matchen brinner det till i Jörgen Lennartsson när supportrarna kommer på tal.

– Publiken är jätteviktig i morgon (söndag). Det är första matchen på Olympia utan restriktioner och vi hoppas verkligen att Helsingborgssupportrarna kommer hit och eldar på.

– Det kommer vi behöva, fortsätter HIF-tränaren.

– Den tolfte spelaren blir jätteviktig så att vi kan skapa det härliga, klassiska, ”Olympia-trycket” i morgon. Så får Sundsvall spela mot elva spelare och sju tusen supportrar på läktarna som hjälper till att ge spelarna energi. 

Söndagens match mellan Helsingborgs IF och GIF Sundsvall har avspark klockan 15.00.

TV: SE FLER SPORTNYHETER