Svenssons ersättare klar – HIF värvar finsk anfallare

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Max Svensson lämnade Helsingsborgs IF för spel i Nederländerna.

Nu är hans ersättare klar – finländaren Rasmus Karjalainen.

– Vi är glada att få hit en forward av Rasmus kvalitet, säger sportchef Andreas Granqvist till klubbens hemsida.

För lite mer än en vecka sedan stod det klart att Max Svensson lämnar Helsingborgs IF för nederländska Willem II. I dag presenterade klubben en ny anfallare.

Rasmus Karjalainen är klar för spel i Helsingborgs IF och att skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till slutet av 2023.

– Det känns jättebra att vara här. HIF har varit ett alternativ under en tid och efter att ha pratat med folk i min omgivning är jag övertygad om att detta var 110% rätt val för mig. Nu när jag varit här ser jag faciliteter på toppnivå och längtar till att börja spela, säger Karjalainen till klubbens hemsida. 

Den 25-åriga anfallaren från Finland kommer senast från spel i Fortuna Sittard i Nederländerna. Men han är inte helt okänd för den svenska publiken.

”Känt att vi behöver få in en forward”

Under den andra halvan av förra säsongen var han utlånad till Örebro SK i allsvenskan. Där blev det 13 matcher, fyra mål och en assist.

– Vi är glada att få hit en forward av Rasmus kvalitet, som dessutom är i en bra ålder trots sin erfarenhet. Efter att Max Svensson lämnat för Nederländerna har vi känt att vi behöver få in en forward till i truppen. Nu är Rasmus här och det är vi glada för, säger sportchef Andreas Granqvist till klubbens hemsida.

Helsingborgs IF ligger på en sjunde plats i superettan, men hade ett speluppehåll under EM och har två matcher mindre spelade än större delen av lagen i ligan. För helgen vann de mot Akropolis IF i omstarten och på söndag ställs de mot Västerås SK borta.

Magdalena Eriksson öppnar upp om kampen för hbtqi-personer