Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅNFoto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
 Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNFoto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
 Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Svenske talangen går till Bayern München

Publicerad

Alex Timossi Andersson lämnar Helsingborgs IF för tyska Champions League-klubben Bayern München.

– Det är ingen hemlighet att det är en intressant spelare för omvärlden. Men ska vi prata om Alex framtid har jag inga kommentarer, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till Helsingborgs Dagblad.

Enligt tidningen rör det sig om en mångmiljonaffär.

Före detta Champions League-mästarna Bayern Bayern München värvar svenskt. Superlöftet från Helsingborgs IF, Alex Timossi Andersson, är enligt Helsingborgs Dagblad klar för den tyska storklubben.

Tidningen rapporterar fortsättningsvis att det rör sig om en mångmiljonaffär samt att anfallaren spelar vidare i klubben under kommande säsäong innan övergången genomförs.

För närvarande ska slutförhandlingar mellan HIF och Bayern München, där Timossi Andersson tidigare imponerat under provspel med ungdomsakademin.

Den 28 augusti sa Timossi Andersson så här i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

– Det vill jag faktiskt inte gå in på. Men jag är bekväm med att spela i HIF. Annars har jag ingen kommentar.

Helsingborg kan tjäna stora pengar

Enligt tidningen är förklaringen till försiktigheten att den tyska storklubben har en noga utarbetad utvecklingsplan för 16-åringen vilket bland annat innebär att talangen ska fortsätta spela i moderklubben kommande säsong – detta för att Timossi Andersson ska få mer erfarenhet av A-lagsfotboll innan övergången sker.

Överenskommelsen mellan klubbarna ska förutsom en övergångssumma över det normala för en 16-åring innehålla en trappstegsmodell där utdelningen för HIF ökar i paritet med spelarens utveckling.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag