Styrelsen avgår – mitt i stormen

Landskrona Bois tog i höstas steget upp i superettan.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

De senaste dagarna har det stormat kring Landskrona Bois.

Nu kommer beskedet: Styrelsen avgår.

“Tyvärr har vi inte nått samsyn och vi tar vårt ansvar för att inte skapa ytterligare splittring i föreningen”, skriver sex av styrelsemedlemmarna i ett öppet brev.

Beskedet kom genom ett brev undertecknat av styrelsemedlemmarna Christian Condrup, Per-Inge Nilsson, Pernilla Anderberg, Peter Condrup, Robert Carlén och Thomas Gustafsson.

Detta innebär att valberedningens förslag inte håller och att en alternativ styrelse som tagits fram av medlemmarna själva från och med måndagens årsmöte förväntas ta över.

"Vi vill först och främst vända oss till alla ungdomsspelare, anställda, A-lagsspelare, sponsorer, ledare, funktionärer och supportrar och säga stort tack! Tack vare er alla så är BoIS återigen ett elitlag. Vi i styrelsen har under året kämpat för att 1) Ta steget tillbaka upp i eliten 2) Stärka BoIS ungdomsverksamhet och 3) Komma ett steg närmare en ekonomi i balans", kan man läsa i brevet.

Enligt det nya förslaget blir Urban Jansson ordförande.

- Vi känner att klubben håller på att delas i stycken, och vi försökte få en diskussion inom styrelsen i dag att försöka hitta en gemensam väg framåt här, men det verkar inte gå. Då tycker vi att den här alternativa styrelsen ska få en chans att driva klubben, säger Robert Carlén, som var valberedningens förslag till att bli ny ordförande efter avgående Gabriel Munck, till Helsingborgs Dagblad.

– Det har varit hot, påhopp och förtal. Vi har ansetts vara den gamla styrelsen och det finns en ny styrelse som står för förändring, och kanske förbättring det vet vi inte, och då tycker vi att de får köra.


LÄS MER: Kaosklubbens årsmöte avbröts efter en minut 


Beskedet kom bara dagen efter torsdagens omdiskuterade årsmöte – ett möte som bara varade i en minut innan det ajournerades till på måndag med hänvisning till att det var mer folk i lokalen än vad brandskyddet tillät.

I brevet kan man läsa att det hållits ett styrelsemöte under fredagen i hopp om att "hitta en kompromiss för att leda och läka föreningen".

Texten fortsätter:

"Tyvärr har vi inte nått samsyn och vi tar vårt ansvar för att inte skapa ytterligare splittring i föreningen".

Stormigt sedan avancemanget

Landskrona Bois gick upp i superettan i fjol men har nu haft turbulenta veckor.

Det hela har sin begynnelse i att styrelseledamoten Peter Condrup köpte 250 medlemskap i klubben. Kritikerna menade att Condrups medlemskortsköp också innebar att han köpte röster till kommande årsmöte.

Ett årsmöte som alltså under torsdagen avbröts efter bara en minut.

På torsdagskvällen skulle medlemmarna i Landskrona Bois få rösta för klubbens framtid. Avgående ordföranden Gabriel Munck öppnade, enligt besökare på mötet som Kvällsposten varit i kontakt med, med att hälsa alla välkomna.

För att i nästa mening ajournera mötet till måndagen den 5:e mars då lokalen som valts för mötet visade sig vara för liten för det antal besökare som dök upp och inte bedömdes möta kraven på brandsäkerhet.