Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor förvirring kring Michael Omoh-affären

Foto: Mjällby AIF
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Mjällby AIF presenterade värvningen av Michael Omoh som ett lån.

Men det stämmer inte, enligt Örebro SK.

– De köper honom, säger Axel Kjäll till Nerikes Allehanda.

Det var under onsdagen som Mjällby AIF offentliggjorde värvningen av Michael Omoh.

Då hävdade klubben att det handlade om ett lån av yttermittfältaren.

Michael Omoh, 28 år och född i Nigeria, anländer till Mjällby AIF från Örebro SK. Ett lån som gäller säsongen ut”, skrev Mjällby på sin hemsida.

Men nu tillbakavisar Örebro SK uppgifterna. Enligt Axel Kjäll rör det sig i stället om en permanent lösning – där Mjällby AIF köper loss Michael Omoh från sitt kontrakt med den allsvenska klubben.

– Nej, de köper honom för en övergångssumma med olika klausuler i avtalet. Exakt innehåll kommenterar jag inte men det är klausuler som kan falla ut i olika delar, säger Axel Kjäll till Nerikes Allehanda.

Prestationsbaserade klausuler

Enligt tidningen ska klausulerna vara prestationsbaserade och beroende på om Mjällby AIF tar klivet upp i allsvenskan i höst. Det framgår inte om affären handlar om en direkt övergångssumma plus framtida prestationsbaserade klausuler, eller endast det sistnämnda.

Över vilken längd Mjällbys egna avtal med Michael Omoh faktiskt är skrivet, är därmed okänt. 

Kvällsposten har sökt Mjällby AIF.