Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Starka bortasviten växer – även utan Dusan Djuric

Foto: GUNNAR HOFFSTEN / FRILANSFOTOGRAFERNA / 472 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Hemma bra – borta bäst.

Halmstads BK är fortfarande obesegrat på bortplan.

Den här gången utan Dusan Djuric som saknades i truppen efter rasistskandalen i senaste matchen.

Den ett år långa sviten växer sig allt starkare efter 1-1 mot toppkonkurrenten Akropolis.

När Halmstads BK klev av Grimsta IP var det dock utan någon större glädje. Oavgjort innebär två tappade poäng i den heta toppstriden i superettan.

Samtidigt hade Halmstadspelarna ännu en gång visat bortastyrka som kan leda hela vägen till allsvenskan.

Krysset mot Akropolis betyder att HBK är obesegrat på bortaplan – i 361 dagar. Senaste förlusten kom mot Öster (0-1) den 25 september 2019.

Akropolis började bäst och tog ledningen efter 14 minuter (Marcus Burman). HBK kvitterade en kvart senare genom Emil Tot Wikström som nickade in bollen som Mikael Boman först skarvat upp i ribban.

Halmstad steg närmare allsvenskan

HBK hade flera möjligheter att avgöra i andra halvlek. Mikael Boman fick två skarpa lägen och målkungen Rasmus Wiedesheim-Paul hade en bra chans på tilläggstid. 

– Vi är starka på bortaplan. Det blir öppnare spel eftersom hemmalagen går mer på offensiven medan många lag ställer upp en köttmur på Örjans vall och det är svårt att spela sig igenom låga försvar, säger Mikael Boman till Hallandsposten.

HBK behåller direktplatsen till allsvenskan, två poäng bakom ettan Degerfors som har en match tillgodo. Marginalen till trean Jönköping är tre poäng.