Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchef Granqvist hyllar värvningarna efter krossen

Andreas Granqvist kramar om tvåmålsskytten Viktor Lundberg
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Två mål av Viktor Lundberg – två assister av Wilhelm Loeper.

Det var nyförvärven som frälste HIF i hemmapremiären mot Örgryte.

– Härligt att se hur det kommer in och gör skillnad, säger spelande sportchefen Andreas Granqvist.

Helsingborgs IF, anförda av lagkapten Andreas Granqvist från start i andra matchen i rad, rivstartade hemmamötet med Örgryte.

Redan i sjätte minuten nickade Viktor Lundberg kraftfullt in Wilhelm Loepers högerinlägg till 1–0.

Resten av första halvlek blev rätt mycket av ett sömnpiller med efter paus vaknade hemmalaget till.

Andreas Landgrens uppspel från högerbacksposition touchades fint vidare av Anthony van den Hurk till Wilhelm Loeper. Högerbreddarens flacka inlägg styrdes i eget mål av  Arvid Brorsson och 2–0 var ett faktum.

Det hade då gått 63 minuter, HIF:s defensiv hade varit stabil och sju minuter efter det sköt Örgryte för första gången mot mål.

Det skottet från Daniel Paulson gick dock förbi så väl en täckande Granqvist som Anders Lindegaard i målet och 2–1 väckte visst liv i matchen. 

Ett liv som dog bara fyra minuter senare då samme Paulson drog på sig sitt andra gula kort och blev korrekt utvisad.

Nöjd Granqvist

Efter det vräkte Viktor Lundberg vackert in 3–1 i krysset från snäv vinkel och Brandur Hendriksson fastställde 4–1 med ett välriktat distansskott.

– Jag är nöjd med segern. Jag är nöjd med de fina målen vi gör. Jag är nöjd med att vi har ett stabilt och bra försvarsspel, säger HIF-tränaren Jörgen Lennartsson och fortsätter.

– Jag kan konstatera att vi behöver jobbar mer med vårt passningsspel. När vi träffar på vårt spel tar vi oss till flera bra chanser, men sedan har vi perioder när vi inte lyckas med passningsspelet och där har vi att jobba med.

Lagkaptenen Andreas Granqvist spelade 90 minuter i bortapremiären mot Sundsvall och gick nu av efter 73 minuter mot Örgryte.

– Jag hade kunnat spela 90 minuter utan problem, men när vi gjorde 3–1 och vi hade kontroll så gick jag av mer av försiktighetsskäl, säger Granqvist.