Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skrällen: Concha lämnar Östers IF

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS TILOSIUS / KVP

Här är sportchefsskrällen i superettan. 

Enligt SportExpressens uppgifter tvingas Östers sportchef Matias Concha lämna klubben när Öster ser över organisationen. 

Det var sommaren 2016 som Öster valde att anställa förre landslagsspelaren Matias Concha som ny sportchef. Concha hade då en gedigen klubblagskarriär bakom sig där han bland annat spelat i Bundesliga med Bochum och även spelat i Djurgården och Malmö FF. 

– Östers IF är en stor anrik förening med fina traditioner men som tyvärr halkat efter och befinner sig i dag i fel seriesystem. En klubb av Östers IF:s dignitet hör hemma i allsvenskan och det ska bli en härlig utmaning att med övriga i organisationen både på och utanför plan förverkliga våra mål. Det är ett allsidigt jobb där man måste verka på många olika plan, sa Concha i pressmeddelandet när han anställdes.  

Satsar mot allsvenskan 

Då låg klubben i division I men tog sig snabbt tillbaka till superettan. Det här året har klubben som mål att vara med och slåss om en plats i allsvenskan. 

Men enligt SportExpressens uppgifter blir det nu utan Matias Concha vid rodret. 

Matias Concha tvingas lämna

Enligt SportExpressens källor tvingas han lämna klubben. Det ska i första hand handla om att Östers nu ser över organisationen och ska skära ner på en del utgiftsposter. 

Concha hade när han anställdes aldrig haft en ledarroll i någon klubb,  men han har stort erfarenhet från elitfotboll på hög nivå. Han slog igenom i Malmö FF i början på 2000-talet, flyttade till Djurgården 2004 och senare till Bochum i tyska Bundesliga.

Efter sejouren i Bochum återvände Concha till moderklubben Malmö FF där han tog två SM-guld och spelade Champions League.

Efter den aktiva karriären har han varit expert för såväl Eurosport (Bundesliga) som SVT (landslaget).

SportExpressen har förgäves sökt Matias Concha.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!