Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ser fram emot att göra mål framför dem”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HIF:s nye anfallare Rasmus Karjalainen debuterade mot Värnamo. 

Anfallaren trivs fint i HIF och väntar nu på sin första start och sitt första mål. 

Kanske kommer något av det redan mot Falkenberg under tisdagskvällen? 

– Jag har redan hittat bra kemi med några av killarna, säger Karjalainen. 

Helsingborg sålde Max Svensson till nederländska Willem II och plockade in den landslagsmeriterade finske anfallaren Rasmus Karjalainen, 25, som hans ersättare. 

Karjalainen kommer närmast från Örebro dit han var på lån Fortuna Sittard. 

– Jag hade en fin tid i Örebro, olyckligtvis så fick jag en skada så att jag inte kunde spela den här säsongen men förra säsongen hade jag en riktigt bra tid i Örebro, jag spelade matcher och gjorde en del mål, säger han. 

Skyndar långsamt 

Skadan det handlade om var inte vilken som helst. 

Karjalainen fick en boll i huvudet och en skada på halspulsådern upptäcktes - något som kunde riskerat hans liv om det inte upptäcktes. 

Karjalainen märker dock inte av något av den nu, men skyndar långsamt. Mot Värnamo i torsdags blev det en halvtimmes spel - något som var bestämt på förhand. 

– När du kommer tillbaka från en skada så måste man ta det steg för steg för skyndar du fram något finns det en risk för att baksidor eller någon går. Vi har ett bra fysioteam som har en plan för mig hur jag ska kunna ta mig tillbaka. Jag fick 30 minuter och förhoppningsvis kan det bli mer nästa match. 

Är du redo för 90 minuter mot Falkenberg?

– Jag vet inte om jag är redo att spela nittio minuter men jag är helt säker på att jag kan spela mer än tretio minuter, säger han och fortsätter:

– Kroppen känns okej. Men det är alltid lite speciellt när man har spelar sin första match på ett par månader. Men jag känner att jag redan har hittat bra kemi med några av killarna. 

Vad säger du om din första tid i Helsingborg?

– Den har varit otrolig. Jag har inget ont att säga. Det är en fantastisk klubb och jag känner att det var 120 procents rätt beslut att komma hit.  Det är en stor klubb, en enorm klubb, faciliteterna är riktigt bra. Gruppen i laget är riktigt trevlig, det finns inga grupperingar utan det är en stor grupp, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att vi har visat att vi kan spela riktigt fin fotboll. Och staden är fantastisk. Nu har jag fått träffa fansen och jag ser fram emot att göra mål framför dem.