Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sågar succélaget – hotar med att lämna

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Succénykomlingen Mjällby AIF ligger tvåa i superettan.

Ändå stormar det på Listerlandet – där tränaren Milos Milojevic verkar ha tröttnat rejält på sin situation.

– Är det någon som kan göra det bättre kan jag ta ett steg tillbaka, säger han till Blekingesport. 

Mjällby AIF har chockat hela fotbollssverige och är med i superettan toppstrid inför hösten. 

Efter en succéartad vårsäsong drömmer klubben om ett återtåg till finrummet och allsvenskt spel på Strandvallen nästa säsong. 

Men allt verkar inte vara guld som glimmar på Listerlandet.

Efter söndagens hemmaförlust mot Brage brast det rejält för Mjällbys serbiske tränare Milos Milojevic – som tog till ord och inga visor på den efterföljande presskonferensen.

Enligt Blekingesport ska Milojevic bland annat ha sågat spelartruppen genom orden ”är det någon som kan göra det bättre kan jag ta ett steg tillbaka” och, vad som kan tolkas som ett hot om att lämna, ”vi får se vem som är här om en vecka, jag eller dem”.

Milojevic: ”Jag måste hitta glädjen igen”

Förlusten mot Brage var lagets tredje raka match utan seger. 

Mjällbytränaren säger sig ha tappat energi de senaste månaderna.

– Det har inte blivit som jag hade förväntat mig, Mjällby AIF har många som jobbar för klubben och gör det bra, men jag trodde att det skulle vara en högre nivå, säger han enligt Blekingesport. 

Milos Milojevic fortsätter:

– Nu ska spelarna slippa mig under ledigheten, jag vill att de tänker igenom vad de vill, så ska jag tänka igenom vad jag vill.

– Jag måste hitta glädjen igen. Jag kan inte bara arbeta jättemycket om jag inte känner att jag får samma energi tillbaka. Jag tänker inte ta något jättestort beslut nu, men nej, det är inte säkert att jag är kvar nästa säsong.

Klubbchefen: ”Ren besvikelse efter matchen”

Direkt efter matchen begav sig Milos Milojevic till flygplatsen för att åka på semester till Spanien med sin familj. Varken klubbchefen Kim Svensson eller sportchefen Hasse Larsson hann därför sätta sig ner och snacka med tränaren om kommentarerna.

Mjällbys klubbchef väljer dock att avdramatisera händelsen när Kvällsposten når honom.

– Som jag uppfattar det är det bara ren besvikelse efter matchen. Men visst, han kanske inte ska uttala sig så på en presskonferens och såga hela laget, säger Kim Svensson och fortsätter sedan:

– Mer än så reflekterar jag inte över det här. Vi har en löpande dialog om Milos Milojevic och vi är jättenöjda efter en kanonbra vårsäsong. Nu väntar semester och det kan vara skönt för oss att rensa skallarna lite.

Superettan sparkar i gång igen lördagen den 13 juli för Mjällby AIF, med en bortamatch mot IK Frej.