Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska HIF få ut max av Rasmus Jönsson

Rasmus Jönsson.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Rasmus Jönsson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Rasmus Jönsson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Rasmus Jönsson.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Ett steg bak för att kunna ta två fram.

Det har varit Jörgen Lennartssons taktik för att få Rasmus Jönsson att hitta rätt.

– Och jag tycker att han har gjort det väldigt bra, speciellt den senaste månaden, säger HIF-tränaren om sin mittfältare.

Rasmus Jönsson hade, precis som stora delar av Helsingborgs IF, ett tungt fjolår. Som offensivt mittfältsnav, i den så kallade ”10-rollen”, gjorde han bara tre mål under säsongen när HIF degraderades till superettan.

Nu tvingas både laget och spelaren starta om i superettan.

För Jönsson kan det bli i en något annorlunda roll. Under försäsongen har Jörgen Lennartsson då och då använt sin mittfältare längre ner i planen.

– Vi har växlat lite på innermittfältet, säger Lennartsson.

Fyra spelare på tre platser

Vladislav Kreida, Brandur Hendriksson, Viktor Lundberg och Rasmus Jönsson är de fyra spelare som främst konkurrerar på de tre centrala mittfältsplatserna.

– Vi har skiftat lite på, hur vi använder dem, både offensivt och defensivt. Vi har valt att jobba med Rasmus i en 10-roll men också i en mer sittande roll, säger Lennartsson.

Jönsson hyllas

För HIF-tränaren är det en avvägning där han behöver fundera på vad han vill ha ut av Rasmus Jönsson.

– Han är en skicklig passningsspelare och vi vill använda hans fötter i speluppbyggnaden. Samtidigt vill vi ha in honom i avslutslägen. Det bästa är om det ena inte behöver ta ut det andra, om han kan ha en lite friare roll, säger Lennartsson och påpekar att han är mycket nöjd med Jönssons försäsong.

– Han har unika egenskaper med sin teknik och sin spelförståelse. Det gäller för oss att använda det optimalt.