Så jobbar HIF för att ersätta Martin Olsson

Så minns vi sportåret 2020: Världsrekord • Kokainskandal • Stjärnorna som lämnat oss
Emil Hellman spelade en halvlek i 1-0-segern mot Torn.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Martin Olsson är klar för BK Häcken.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Martin Olsson är förlorad för Helsingborgs IF.

Nu intensifieras jakten på en vänsterback – trots att Emil Hellman gjorde en bra halvlek i säsongspremiären.

– Mitt enda mål är att få ett A-lagskontrakt och få fortsätta min karriär här, säger 19-åringen.

En timme före avsparken mellan Helsingborgs IF och Torn presenterades Martin Olsson officiellt som ny spelare i BK Häcken. Olsson användes mest som mittback förra säsongen men sågs i år även som ett vänsterbacksalternativ. För HIF:s del finns nu enbart 19-årige Emil Hellman som naturlig vänsterback i truppen eftersom 16-årige talangen Simon Bengtsson främst ses som vänsterytter.

Just Bengtsson gjorde enda målet i säsongspremiären där nya tränaren Jörgen Lennartsson bytte ut de flesta spelarna i paus.

Emil Hellman fick spela första 45.

– Det var en helt okej match för att vara den första för säsongen. Jag känner att jag har några växlar till att lägga i men det kommer förhoppningsvis snart, säger vänsterbacken.

Hellman vill stanna i HIF

Eftersom Hellman är född 2001 är han för gammal för att spela i U19-serien. HIF-ledningen måste nu bestämma sig för om han ska släppas eller om han ska få ett A-lagskontrakt.

– Det skulle betyda otroligt mycket. Jag har inga andra tankar i huvudet än att jag vill stanna här.

Då är det kanske ingen nackdel för dig att Martin Olsson drar vidare?

– Nej, precis. Men det är kul för honom att han har hittat en ny klubb. För mig är det bara att fortsätta visa upp att jag vill ha en startplats.

Provspelande holländaren Daniel Krutzen ersatte Emil Hellman i andra halvlek och assisterade till Simon Bengtssons mål. Någon fortsättning i HIF blir det ändå inte för honom, åtminstone inte nu.

– Nu har han ett flyg tillbaka till Kanada och det meckar vi inte med. Han tar det hem, annars hade han kanske tränat med oss någon dag till. Han finns som ytterligare ett namn på blocket, inte mer än så, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

”Har ett antal namn på blocket”

Jakten på ny vänsterback går nu vidare.

– Vi har inte suttit och fikat hela dagarna när Martin Olsson varit på väg. Vi har självklart haft en backupplan som vi intensifierar nu när det är klart med Häcken. Vi har ett antal namn på blocket.

När har ni någon på plats?

– Det är när ettan på vår lista tackar ja. Om han tackar nej så går vi på tvåan och om han tackar nej så går vi på trean.

– Men vi har en förberedelse med åtminstone tre goda alternativ. Sen finns Emil som kommer där bakifrån.

Sportåret 2021 – alla höjdpunkter månad för månad