Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rockaden: Ordföranden byter – blir ny klubbchef

Halmstads BK:s ordförande Tony Karlsson blir, enligt KvP:s uppgifter, ny klubbchef i klubben i höst.Foto: BILDBYRN
Halmstads BK:s hemmaarena Örjans Vall.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Tony Karlsson ser ut att lämna sin roll som ordförande i Halmstads BK.

Enligt uppgifter till Kvällsposten tar han i stället över den i höst vakanta rollen som klubbchef i superettanklubben.

– Det enda jag kan bekräfta är att vi kommer att kommunicera i veckan kring klubbchefsfrågan, säger Tony Karlsson.

Samtidigt som Halmstads BK jagar en allsvensk plats i höst har superettanklubben varit på jakt efter en ny klubbchef som ska ta över efter Susanne Nilsson som lämnar sin roll den 1 oktober efter drygt två år i klubben.

Enligt Kvällspostens uppgifter blir det ett internt namn som tar över. Nuvarande ordföranden Tony Karlsson byter roll och bli i stället ny klubbchef från den 1 oktober.

– Jag har egentligen inga kommentarer till det i dag. Vi kommer kommunicera i veckan vad planen är, säger Tony Karlsson.

Du kan inte bekräfta något?

– Nej, inte i dag.

– Den här frågan har vi jobbat med en tid och vi har några saker kvar som gör att jag pratar när vi är klara i stället. Oavsett vilken lösning det är pratar jag gärna kring den när det är klart men inte just nu.

”Det skulle förvåna mig”

Men du tror att det blir någon gång i veckan?

– Min bedömning är att det kommer kommuniceras i veckan. Det ska kommuniceras internt också. Men det skulle förvåna mig om vi inte är ute med det i veckan.

Tony Karlsson har varit ordförande i Halmstads BK sedan 2015 och har suttit i styrelsen sedan 2011. Enligt KvP:s uppgifter tas hans ordföranderoll över av styrelseledamoten och kassören Anders Klingmyr fram till årsmötet.