Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Räknar med stjärnan – nobbar allsvenska klubbar

Gabriel Gudmundsson har varit eftertraktad i vinter. Foto: BILDBYRÅN
Andreas Granqvists Helsingborg har varit ute efter Gabriel Gudmundsson. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Två allsvenska klubbar har försökt värva Halmstads Gabriel Gudmundsson, 19, i vinter utan att matcha prislappen.

I nuläget räknar HBK med att den unge stjärnan stannar i klubben.

– Där vi är just nu är vi fullt inställda på att Gabbe spelar med oss det här året och bidrar med viktiga insatser, säger HBK:s klubbchef Tony Karlsson.

Trots att Halmstads BK inte lyckades ta sig upp i allsvenskan imponerade lagets 19-årige anfallare Gabriel Gudmundsson med nio mål och två assist.

Två av målen kom mot Helsingborgs IF som i vinter både uttryckt sitt intresse och försökt värva Gudmundsson inför klubbens allsvenska comeback.

Men i nuläget är det stiltje kring anfallaren.

– Det är väldigt lugnt. "Gabbe" tränar och spelar för oss och det har inte varit något på en ganska bra tid, säger HBK:s klubbchef Tony Karlsson.

Enligt Kvällspostens uppgifter så var HIF berett att betala runt 1,5 miljoner kronor för Gudmundsson vars kontrakt sträcker sig säsongen ut. HBK värderar anfallaren högre än så.

– Vi har haft två aktörer som har hört av sig med intresse. Men vi har inte valt att gå vidare och de har haft respekt för vad vi har sagt men inte varit beredda att betala det vi vill ha, förklarar Tony Karlsson utan att vilja kommentera några summor.

Var den andra aktören också allsvensk?

– Ja.

”Vill inget hellre än att förlänga”

Tony Karlsson vill dock inte gå in på vilken den andra klubben är.

– Jag har inget intresse av att prata om det. Jag har ett intresse av att Gabbe gör det väldigt bra för oss, alternativt att det dyker upp något som är så intressant att det överväger det behovet vi har av honom på plan. Men där vi är just nu är vi fullt inställda på att Gabbe spelar med oss det här året och bidrar med viktiga insatser. Och vi vill inget hellre än att förlänga med Gabbe.

I nuläget pågår dock inga diskussioner om nytt kontrakt mellan Halmstad och Gabriel Gudmundsson – som valde att avvakta redan i fjol.

– Rent generellt, utan att prata om just Gabbe, är det ofta ganska svårt att göra förlängningar under den här perioden. Det är lättare innan fönstret öppnar eller när fönstret har stängt, säger Tony Karlsson.

Avvaktar ni till vinterfönstret stänger innan ni ger er på ett nytt försök?

– Vi för ju samtal med varandra och då är jag alltid väldigt tydlig med att vi vill förlänga men det krävs två för att dansa. Men man får ha respekt för att där Gabbe är just nu tränar han på jättebra och gör det väldigt bra. Han behöver lugn och ro att fokusera på sin fotboll så jag pratar inte så mycket med Gabbe om det nu.

Krävs troligen allsvensk chans: ”Tror det”

Om ingen klubb matchar Halmstads värdering av anfallaren under vinterfönstret så är han med när HBK inleder superettansäsongen den 2 april borta mot Jönköping.

– Vi kommer fortsätta vilja förlänga med Gabbe och vi är inte dummare än att vi inser att chanserna ökar för varje match vi vinner i serien och man ser att vi skulle kunna vara ett allsvenskt lag 2020.

Tror du det krävs att ni verkligen är på väg upp i allsvenskan för att ni ska kunna förlänga?

– Ja, det tror jag. Men det är bara ett antagande från min sida.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!