Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Premiärarenan snötäckt – här är HBK:s besked

Örjans Vall ligger vit under snön fyra dagar innan superettanpremiären.Foto: Fredrik Jonsson
Susanne Nilsson, Halmstads BK:s klubbchef.Foto: Fredrik Jonsson

HALMSTAD. Fyra dagar innan superettanpremiären ligger Örjans Valls gräsmatta under snö.

Men förbundet har nu godkänt planen och Halmstads BK:s klubbchef Susanne Nilsson är inte orolig för att det inte ska bli spel på lördag.

– Det tror jag inte ska bli ett bekymmer, inte vad kommunen säger i alla fall och de har lång erfarenhet av att sköta den här planen, säger Susanne Nilsson.

På lördag sparkar Halmstads BK och Helsingborgs IF igång den svenska fotbollssäsongen på Örjans Vall.

Tidigare vintrar har det milda vädret kunnat ge glimtar av våren i mars, men i år har den långa vintern i Sydsverige inte gett med sig.

Under tisdagen, fyra dagar innan premiären, har snön åter lagt sig över Halmstad och Örjans Valls gräsmatta.

Är det oroande under premiärveckan?

– Nej, det tror jag inte spelar någon roll när planvärmen är på. Den här snön ska smälta bort. Men vi följer prognosen naturligtvis och kommunen gör det ännu mer än vi. Jag tror inte att det ska vara några problem och blir det det så får vi hantera det framöver, säger Susanne Nilsson, HBK:s klubbchef.

”Ser grön och grann ut under”

Plantäckningen, som även fungerat som ett skydd på gräsmattan, tog kommunen bort under måndagen för att krita planen.

Hur ser planen ut?

– Jag hann inte ner och kolla i går, men jag har pratat med Jonas Eidergård (enhetschef på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun) som har kikat på den. Planen ser bra ut, planvärmen har varit på sedan slutet på januari så den ser grön och grann ut under plantäckningen som varit, säger Susanne Nilsson.

Under tisdagseftermiddagen genomförde förbundet även en planinspektion och gav sitt godkännande för spel i premiären.

– Alla värden var bra. Planen är godkänd. Det vi gör nu för att den inte ska bli för mjuk är att vi frilägger den från snö, säger Susanne Nilsson. 

Kritade linjer under snön. Så här såg Örjans Valls gräsmatta ut under tisdagsförmiddagen.Foto: Fredrik Jonsson

Räknar med spel i premiären

Halmstads klubbchef räknar med att det kommer bli en typisk vårplan under de första omgångarna i superettan, men är inte orolig att det inte ska bli spel på Örjans Vall på lördag.

– Som de gör bedömningen nu ska det inte vara några bekymmer att spela på lördag. Sen är det alltid, oavsett väder, matchdelegaten och domaren som gör den sista och slutgiltiga bedömningen på lördag.