Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen för veteranen: Helt ny roll i klubben

Salif Camara Jönsson stannar i Trelleborgs FF.Foto: CHRISTER THORELL / IBL

Trelleborgs FF förlänger med veteranen Salif Camara Jönsson, 36. 

Samtidigt förbereder klubben en helt ny roll för skyttekungen när karriär är slut.

– Jag är övertygad om att han kommer kunna leverera även den här säsongen, säger huvudtränaren Kristian Haynes i en presskommentar.

Salif Camara Jönsson går in på sin sjätte säsong i TFF – och är lika hungrig nu som när han kom inför säsongen 2015.

– Klubben bygger, med Haynes i spetsen, ett lag som känns väldigt spännande hela vägen från ledarstab till spelare, säger den målfarlige anfallaren som fyller 37 i september.

När Trelleborgsklubben gjorde comeback i allsvenskan 2018 var det Camara Jönsson som bäddade för avancemanget efter en framgångsrik säsong i superettan som kryddades med 15 mål.

– Salif är en viktig ledargestalt i laget och en stor profil i klubben och jag är väldigt glad över att han vill fortsätta ytterligare ett år, konstaterar Haynes.

Kan få en ledarroll i Trelleborgs FF

Kontraktet gäller alltså i ett år. Men redan nu ser ledningen i TFF en framtid för den profilstarke anfallaren när han sätter skorna på hyllan.

– Vi har en gemensam ambition att hitta en roll för Salif i den sportsliga organisationen även efter hans spelarkarriär. Han har stora kvaliteter även utanför plan, säger klibbdirektör Mattias Kronvall i ett pressmeddelande.

TFF möter Örgryte i årets första match i superettan. Matchen spelas på Vångavallen söndagen den 5 april.