Petrovic hittade stabiliteten i TFF: ”Jag hade lite otur”

Petar Petrovic har gjort sex mål för TFF i år
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Petrovic i MFF:s ungdomslag
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Efter år av klubbyten har MFF-produkten Petar Petrovic hittat rätt i Trelleborgs FF. 

Där är han nu lagets poängbäste spelare och drar till sig intresse från större klubbar.

Samtidigt jagar TFF en plats i allsvenskan och vid seger mot HIF under tisdagen går laget - som kvalade sig kvar i superettan förra året - upp i serieledning. 

– Just nu spelar jag med ett stort självförtroende och det tror jag märks på mig.

Petar Petrovic kom upp som en lovande spelare i Malmö FF och debuterade i allsvenskan år 2013. Men speltiden blev skral och 2015 så lämnade klubben. 

Ett avsked som enligt honom själv var odramatiskt.

– Som ungdom behöver du speltid och jag fick inte min speltid. Malmö hade ett jättebra lag då, jag konkurrerade med Emil Forsberg som är en av Sveriges bästa fotbollspelare nu så det är inget konstigt med det. Han har nummer tio i landslaget och spelar i RB Leipzig. Jag ville bara ta steget och spela. Det är inga hard feelings, säger Petrovic. 

Spelat i åtta olika klubbar

Sedan flytten från MFF har den i dag 25-årige yttern bytt klubb inför varje säsong, åtta olika klubbadresser finns på cv:t. 

– Jag hade lite otur för efter jag varit i Ängelholm och Värnamo så tog jag steget till allsvenskan igen med Brommapojkarna men tyvärr så åkte vi ut i kval och då ville jag söka mig vidare. Jag stack till serbiska högstaligan men där blev det också lite kaos. Planen var ju att jag skulle vara kvar i BP lite längre och spela allsvensk fotboll med dem men tyvärr så blev det inte så.  

Det som Petrovic benämner som ”kaos” innebar att laget inte fick lönerna som de skulle och renderade i att han bröt kontraktet med den serbiske klubben Radnicki Nis. 

Vad gör det med en spelare att byta klubb hela tiden? 

– Det är klart att det är lite tråkigt och att man vill staga sig någonstans men det är så fotbollen är. Ena dagen kan du vara här andra dagen kan du vara där, det är något du får leva med som fotbollspelare. 

Gör bara snygga mål

Kontraktet i Serbien bröts alltså och i stället blev det spel för IFK Värnamo och sedermera Östers IF innan 25-åringen skev på för Trelleborgs FF inför den här säsongen. 

TFF var en straffsparksläggning från att trilla ur superettan i fjol, vad var det som fick dig att välja Trelleborg?  

– Jag var på väg utomlands men så strulade det till lite så när Salif (Camara Jönsson, sportchef) ringde och sa att de verkligen ville satsa i år så kände jag att det var rätt. Salif har ju hållit sitt ord och vi är ett topplag i år så jag är nöjd att jag har kommit till Trelleborg. Sedan självklart är jag från Malmö också och det är jättenära till Trelleborg, det är också en stor orsak till att jag valde Trelleborg.  

Efter en lite trevande start på serien är TFF seriens formstarkaste lag sett till de tio senaste matcherna. Dessutom har TFF bara släppt in två mål på de sju senaste.

– Salif har värvat bra spelare till klubben och vi är ett bra lag och vi har fått ihop det så nu gäller det bara att köra på den vågen som vi har. Jag tror att vi kan vara med bland topp tre lagen när säsongen väl är slut också.

Framåt har Petrovic har stått för ett par fina fullträffar och är noterad för sex mål och tre assist på tio starter. Det gör honom till lagets poängbästa spelare.

– Målmässigt vill jag komma upp i tvåsiffrigt, säger han. 

Du har gjort en del snygga mål i år. 

– Det har faktiskt bara blivit snygga mål men jag gör gärna fula mål också, säger han med ett skratt. 

– Just nu spelar jag med ett stort självförtroende och det tror jag märks på mig. 

Han fortsätter:

– Det känns inte förrän nu som jag har hittat det. Jag har blivit mer stabil och mina prestationer är bra prestationer i varje match innan var det lite mer en match bra och en match dåligt, jag har hittat min nivå och jag håller en hög nivå nu. 

Fanns intresse i somras

Han berättar att prestationerna lett till att det funnits intresse från andra klubbar under sommaren men vill inte gå in på det närmre än så. Han hymlar dock inte med att drömmen är att ta sig utomlands. 

– Mitt mål är självklart att komma utomlands och få testa på något kul utomlands men som sagt, att får jag spela i allsvenskan så är jag också glad. Det är en bra liga, allsvenskan blir bara bättre och bättre men självklart har jag mina drömmar och vill uppfylla dem. 

Samtidigt ser Petrovic ett värde i att vara på en plats där han trivs och kan få kontinuitet.  

– Jag har bytt mycket klubbar och mycket miljöer så det är klart att jag har blivit starkare. Men jag vill ju också hitta en stabilitet, det är klart att jag vill göra det. Sedan om det blir i Trelleborg eller någon annanstans, det får vi se. Jag trivs jätte- jättebra i Trelleborg. 

Med elva omgångar kvar av superettan är Trelleborg ett av lagen som på allvar gör upp om en allsvensk plats. Under tisdagskvällen reser man till Olympia för ett Skånederby mot toppkonkurrenten Helsingborgs IF. 

Vid seger kliver laget upp i serieledning. 

– Det är självklart kul med två topplag som möts det är, vi åker till Helsingborg och där ska vi gå för en vinst.