Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öster värvar tidigare allsvensk målvakt

Denis Velic är Östers huvudtränare 2020. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Damir Mehic representerade GAIS under fjolåret.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Damir Mehić lämnar Göteborg och GAIS.

Den 32-årige målvakten har i stället skrivit på för Östers IF. 

– En nytändning för min del och jag kommer hit med en riktigt härlig känsla i kroppen, säger han till smålänningarnas hemsida. 

Östers IF skriver på sin hemsida att det rör sig om ett 1+1 kontrakt. 

Förutom GAIS har Damir Mehić  även representerat BK Häcken i många år – samt Jönköping Södra. 

– Det känns jättekul och jättespännande att ha skrivit på för Östers IF. En nytändning för min del och jag kommer hit med en riktigt härlig känsla i kroppen, säger den 32-årige målvakten till Östers hemsida. 

Så sent som 2016 var Damir Mehić förstemålvakt i Jönköping Södra i allsvenskan. Han höll nollan vid sju tillfällen, och släppte in totalt 36 mål. 

– Mina förhoppningar inför säsongen är att vi som lag ska prestera på högsta möjliga nivå både på träning och match, samt att vi får ut maximalt i våra insatser på planen, säger han. 

”En erfaren målvakt”

Efter ett tungt fjolår där Östers IF räddade kontraktet i superettan först efter kval har en rad spelare lämnat klubben. Däribland David Johannesson, Dragan Kapcevic, Simon Helg och Tobias Andersson.

Men Damir Mehić går alltså motsatt väg. 

– Det känns mycket bra att ha denna pusselbiten på plats och i form av Damir. Damir är en erfaren målvakt med rutin från spel i både allsvenskan och superettan. Han kommer att komplettera Victor (Stulic) på ett mycket bra sätt och med Damirs målvaktsegenskaper får vi en stark grund på målvaktssidan under året, säger Östers huvudtränare Denis Velic.