Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öster hämtade upp tvåmålsunderläge

Petar Petrovic räddade poäng på Grimsta.Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Akropolis ledde med 2-0 hemma mot Öster, men när matchen väl var färdigspelad i Stockholm hade gästerna hämtat upp och klarat 2-2. Petar Petrovic kvitterade från straffpunkten med kvarten kvar. 

Nykomlingen Akropolis slåss överraskande om en allsvensk plats - detta i klubbens första säsong i superettan någonsin.

Hemma mot Öster under fredagskvällen fick Stockholmslaget en flygande start. Nikola Vasic satte 1-0 från straffpunkten i 26:e minuten och kort senare gjorde Östers Filip Örnblom olyckligt självmål.

Öster, som likt Akropolis stod på 26 poäng och en delad fjärdeplats inför fredagskvällens 17:e omgång, skulle dock komma tillbaka. 

Mauricio Albornoz, tidigare i bland annat Brommapojkarna, IFK Göteborg och Sundsvall, svarade för ett självmål precis före halvtidsvilan. 

Jagar J-Södra på allsvensk kvalplats 

Med kvarten kvar kom också 2-2. Öster tilldelades en straff och Petar Petrovic tog till vara på möjligheten genom att pricka in slutresultatet på Grimsta. 

Akropolis och Öster fortsatt delad fyra med två poäng upp till den allsvenska kvalplatsen som innehas av Jönköpings Södra - men då har också smålänningarna en match till godo. Degerfors och Halmstad placerar sig som etta och tvåa där det skiljer tre poäng lagen emellan. 

Närmast för Öster väntar Trelleborg på hemmaplan på tisdag innan de gästar J-Södra på Stadsparksvallen nästa lördag.