Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ont om speltid – här är framtidsbeskedet

Mikael Boman spelade i IFK Göteborg i tre år innan flytten till Danmark. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Innan dess var han en nyckelspelare för Halmstads BK. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Halmstads BK är på anfallsjakt efter Johan Oremos korsbandsskada.

I Danmark får den förre HBK-hjälten Mikael Boman knappt med speltid – men utesluter en flytt före sommaren.

– Sen får man se hur klubben tänker, säger Mikael Boman.

Efter tre år i IFK Göteborg flyttade Mikael Boman till danska Randers förra vintern.

Där har anfallaren tappat sin tidigare ordinarie anfallsplats efter en flera månader lång skadefrånvaro på grund av hjärnskakning och ett tränarbyte.

– Vi är fyra forwards så det är tuff konkurrens och laget har gått helt okej. Det är vad det är, säger Mikael Boman som förutom speltiden trivs bra socialt.

Efter landslagsuppehållet väntar ett slutspel där Randers möter Ålborg, Vendsyssel och Hobro i ett gruppspel.

Risken att åka ur är liten, men det finns även en viss chans att nå Europaspel om det går bra och tränaren har redan förklarat att bästa laget kommer spela.

Hur resonerar du i det här läget?

– Just nu resonerar jag att jag ska vara kvar här och kämpa för att ta en plats. Grejen var att hela familjen flyttade hit. Min tjej sa upp sig från sitt jobb, vi tog ut grabben från dagis, han har börjat på förskola här, och vi sålde vår lägenhet.

– Just nu gnuggar man på och gör det bästa av det och kämpar på träningarna för att få mer speltid. Sen får man väl se lite till sommaren när säsongen är över hur jag känner mig och hur klubben ser på läget men just nu har jag kontrakt här fram till december och försöker bara fokusera på det så mycket som möjligt.

Familjen går i väntans tider

Samtidigt har anfallarens gamla klubb i superettan Halmstads BK, där Mikael Boman var hyllad hjälte under tre säsonger (2012–2014), tvingats ut på anfallsjakt efter Johan Oremos korsbandsskada tidigare i mars.

Mikael Boman håller kontakten med Joel Allansson, som nyligen lämnade Randers för just Halmstad efter goda vitsord från just Boman, men har i nuläget inga planer på att själv söka sig vidare för att få mer speltid.

– Det kommer inte ske. Jag kommer köra på här fram till sommaren minst, sen får man se hur klubben tänker. Just nu har jag inte fokus på något annat.

En stor anledning är att Mikael Boman och hans tjej väntar tillökning till familjen vilken dag som helst.

– Det är planerat till om en vecka så det kan komma när som helst. Det är full rulle med allting att ordna och dona för det.

Boman håller kontakten med Hysén

I nuläget ligger det sportsliga fokus på att fortsätta i Randers och försöka ta tillbaka en startplats.

Ligger Blåvitt närmast till hands för dig den dagen du flyttar hem?

– Det är klart att de klubbar jag varit i ligger nära hjärtat. Utan att nämna klubbnamn alls så ska det vara att klubbarna söker den positionen och den spelartyp jag är. Det är inte bara att komma hem till någon klubb för att jag spelat där innan. Det är mycket som ska passa in för den klubben och för mig.