Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”I slutändan är det en besvikelse”

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

HELSINGBORG. Högt tempo och öppna spjäll åt bägge håll i Skånederbyt på Olympia. 

I en match som svängde åt bägge håll såg inhopparen Benjamin Acquah ut att ge HIF tre poäng. 

Men ett sent kvitteringsmål från TFF gjorde att lagen delade på poängen. 

– Det hade varit fulländat för mig om vi hade vunnit matchen med 1-0, i slutändan är det en besvikelse säger Acquah. 

Förutsättningen inför matchen var klara när tvåan Helsingborgs IF tog emot trean Trelleborgs FF på Olympia och det var en serieledning i superettan som låg i potten. 

Matchen rivstartade i ett högt tempo och det tog inte ens två minuter innan Adam Kaied hittade in till Assad Al Hamlawi som på volley drog skottet över ribban. 

Därefter avlöste anfallen varandra. Anthony van den Hurk hade en chipp som gick strax över och Petar Petrovic provade även han från distans flera gånger. 

Inhopparen målskytt

Istället krävdes det en inhoppare och ett distansavslut för att få hål på Kristensen i TFF-målet. 

Bejamin Acquah kom in i den 72 matchminuten och hade varit på banan i knappt tre minuter när han fick bollen utanför straffområdet och placerade in den vid den första stolpen - målet innebar 1-0 och var hans första i HIF-tröjan.

– Det var min första touch. Jörgen sa att han tror på min teknik och sa att vi behövde någon som kunde ta bollen förbi försvararna. Han sa åt mig att gå in och göra min grej, säger Acquah.    

– Han har ju egenskaper att komma in och skjuta med högern. Det är kul att de som hoppar in har en ”impact” på verksamheten, det visar att HIF 2021 är ingen startelva utan en trupp, säger Jörgen Lennartsson. 

Citerar Rolling Stones 

Acquah såg länge ut att bli matchvinnare men TFF ville annat och i den 88:e minuten höll sig en annan inhoppare - Mattias Håkansson som även han bara varit på planen ett par minuter - framme och fri med Lindegaard petade han in kvitteringen för Trelleborg. 

– Det hade varit fulländat för mig om vi hade vunnit matchen med 1-0. Men i slutändan är det en besvikelse för du spelar för laget. Det kan vara bra för mig men det viktigaste är att vinna, säger Acquah. 

Adam Kaied var kort därefter nära att bli matchhjälte men avslutet tog i ribban. 

– Det finns en Rolling Stones låt som heter ”Mixed emotions” och jag tycker att det är en låt som sammanfattar den här matchen ganska bra. Å ena sidan, när man gör ett 1-0 på det sättet som vi gjorde, i den fasen av matchen så kanske det inte helt speglade händelserna sett till hur matchbilden var där och då. Sedan redde vi upp det där och sedan när vi får det där målet i 88:e, kopplat till att vi släppte in ett mål i 89:e förra matchen så kändes det jävulskt surt att tappa två poäng och ge Trelleborg en, för det är det som det blir i den här typen av matcher, säger Lennartsson.

Han tillägger: 

– Samtidigt har vi inte förlorat på åtta matcher i serien. Så om man ska se det utifrån ett positivt perspektiv kan man se det som att vi leder serien och har inte förlorat på åtta matcher. 

Matchen slutade 1-1 vilket innebär att HIF och TFF båda ligger på 36 poäng - precis som IFK Värnamo som dock har en match mindre spelad.