Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oavgjort för både Halmstad och ÖIF

HBK lyckades inte spräcka målnollan mot Ljungskile.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Öster fick med sig en poäng från Eskilstuna
Foto: PER KARLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Halmstad lyckades inte få med sig mer än ett kryss i mötet med tabelljumbon Ljungskile.

Det blev oavgjort även för Öster mot AFC Eskilstuna – Simon Alexandersson blev målskytt för smålänningarna. 

Trots poängtappet är HBK fortsatt tvåa i superettan. 

Halmstad åkte till Ljungskile stärkta av en tung bortaseger mot Västerås och med förhoppningar om att tajta till en redan tuff toppstrid i superettan ytterligare. 

Det blev platt fall – man lyckades inte med mer än att få med sig ett oavgjort resultat från tabelljumbon trots ett stort spelövertag och 12–3 i avslut. 

Trots det är man kvar i tabelltoppen efter att Degerfors bortaslagit Gif Sundsvall – värmlänningarna toppar tabellen tre poäng före just HBK, som i sin tur är tre poäng före ”Giffarna”.

Alexandersson målade för Öster

Öster ställdes mot AFC Eskilstuna på bortaplan och fick å sin sida se Samuel Nnamani spräcka målnollan på Tunavallen efter en kvarts spel. Öster skulle komma tillbaka – Oliver Silverholt hade före Nnamanis mål träffat målställningen, men det var efter en hörna av Petar Petrovic som Simon Alexandersson nådde högst och nickade in kvitteringen. 1–1 på Tunavallen – Öster, som tvingades byta ut Johan Persson tidigt i matchen på grund av skada, befinner sig med en match mer spelad än Akropolis på femte plats med 14 poäng.