Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kritiken efter ny förlust: ”Måste rannsaka oss”

Andreas Johansson, lagkapten i Halmstads BK. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Halmstads tränare Igor Krulj. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Favorittippade Halmstads BK åkte på sin andra raka förlust i superettan borta mot Brage.

Andreas Johansson har förståelse för fansens besvikelse.

– De åker land och rike runt och det är klart att vi vill ge tillbaka med segrar, säger HBK-kaptenen.

Halmstads BK lyckades inte revanschera sig för den tunga förlusten i hemmapremiären mot Örgryte.

På lördagen blev det en ny förlust, 2–0, borta mot Brage i en match där hemmalaget avgjorde efter paus medan HBK hade svårt att skapa riktigt farliga lägen.

– En stor besvikelse så klart. Vi kommer inte alls upp i den prestationen vi vill. Första halvlek är okej, men andra halvlek är inte tillräckligt bra, säger lagkaptenen Andreas Johansson besviket. 

Halmstad, som tippades vinna superettan inför säsongen, har hittills tagit tre poäng efter tre omgångar. Det är långt ifrån den start som spelarna och fansen hoppats på.

– Jag pratade med några själv som åkt upp och stöttat oss. Vi vill vinna för oss själva och klubben men definitivt för dem också. De åker land och rike runt och det är klart att vi vill ge tillbaka med segrar. Nu blev det inte så i dag och vi vill göra det bättre så klart.

– Det gäller att rannsaka sig själv, vara självkritisk och se vad man själv kan göra bättre. Det gäller samtliga. Fyll på med energi och sen göra det så bra som möjligt med laget. Det som är gjort är gjort, det är bara att gå vidare och bli starka tillsammans och göra det bättre nästa match.

”Vi är bättre än vi har presterat”

Handlar det mer om att ni måste höja er prestation framöver eller behöver ni göra någon taktisk ändring också?

– Det är det första du sa. Vi är bättre än vi har presterat. Jag tycker vi har haft bra träningar. Det är mer vi själva som ska göra det ordentligt på planen, länka ihop det och bli bättre på det.