”Granen” tvingades bryta – på grund av underlaget

Andreas Granqvist tvingades kliva av i paus.
Foto: Discovery plus
Andreas Granqvist såg frustrerad ut på bänken i den andra halvleken.
Foto: Discovery plus

Andreas Granqvist kämpar för att komma i form till sommarens EM.

I Helsingborgs IF:s bortamatch mot Jönköpings Södra tvingades han kliva av redan i halvtid.

– Det är en nerv som hamnat i kläm i ryggen, säger mittbacken.

Under säsongsinledningen har Andreas Granqvist steg för steg tagit sig närmare den form som behövs för att vara EM-aktuell. Ljumsken har plågat mittbacken i två år men de senaste månaderna har han börjat få ordning på kroppen och spelat allt mer fotboll.

I premiären mot Sundsvall blev det 90 minuter och i den andra omgången mot Örgryte spelade ”Granen” 77 minuter innan han klev av vid en betryggande 3-1-ledning.

I bortamatchen mot Jönköpings Södra på tisdagskvällen kunde Granqvist däremot bara spela en halvlek.

Efter paus, vid ställningen 0-0, var det i stället Charlie Weberg som tog plats i backlinjen.

Det var en bedrövad Granqvist som i stället satte sig på avbytarbänken men efter slutsignalen gav han lugnande besked.

– Det är ingen fara. Jag har känt lite i ryggen efter att vi bytt underlag. Vi spelade på konstgräs hela försäsongen och i bortamatchen mot Sundsvall. Hemma mot Örgryte senast var det en ganska mjuk gräsmatta på Olympia och den släpper en del. De här bytena av underlag har gjort att jag fått lite problem i ländryggen med en nerv som hamnat i kläm. Jag har försökt få det att släppa med hjälp av kiropraktor men kände nu att det blev värre och värre, säger Granqvist.

Kryssade mot J Södra

I början av den andra halvleken drabbades HIF av en till skada när målvakten Anders Lindegaard lämnade planen med fotsmärtor. Han ersattes av Kalle Joelsson.

Brandur Hendriksson var nära att spräcka nollan med knappt tio minuter kvar av matchen men J Södras målvakt Frank Pettersson lyckades med viss problematik rädda HIF-mittfältarens frispark. 

– Det går väldigt fort men jag får ut en hand så den är skön, säger Pettersson till Discovery plus angående sin räddning.

På tilläggstid fick J Södra ett ännu bättre läge att kontra in ett ledningsmål. Charlie Weberg och Kalle Joelsson ställde ensam mot tre framrusande motståndare. Perparim Beqaj fick skottläget och avlossade men Joelsson kom ut, gjorde sig stor och räddade.

Mötet slutade därmed 0-0.

Efteråt manade Jörgen Lennartsson till lugn kring skadeläget.

– Orolig är ingen bra egenskap att ha. Det finns alltid lösningar. För Granen är det ryggen så jag tror att han är okej om ett par dagar. Anders fick en rejält ful stämpling så hans fot var väldigt uppsvullen. Vi hoppas att det inte är någon skeletthistoria där, säger Lennartsson till Discovery plus.

Andreas Granqvist om läget:

– Vi tar lite dag för dag här Jag måste först och främst få nerven att släppa. Det är lite svullnad och irritation så vi får jobba med behandlingar och lite värme nu.