Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny hemmaseger för BoIS: ”Riktigt roligt”

Landslagsmålvakten om hatet: ”Ett samhällsproblem”
Landskrona firar ett av två mål på ett blött Landskrona IP.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Succégänget Landskrona tänker inte ge upp kampen om en allsvensk plats.

Tisdagens 2-0-vinst mot Jönköping Södra innebär att BoIS bara är två poäng bakom uppflyttningskval.

– Det är riktigt roligt! Det är allsvenska platser vi fajtas om, säger Linus Olsson till Discovery Plus. 

Nykomlingen Landskrona har visserligen haft en dalande form den sista månaden och bland annat förlorat mot IK Brage, Gif Sundsvall och Falkenbergs FF.

Men de välfyllda (och blöta) hemmasupportrarna bar fram sitt Landskrona till första vinsten på tre försök i superettan. Slutresultatet 2-0 innebär att BoIS samlat ihop 41 färska pinnar med fem omgångar kvar av serien.

– Vi var rätt tillbakapressade och mer låga än vi vill vara. De har faktiskt någon riktigt bra chans också. Men 2-0 där och då slappnar man av och känner att vi vinner matchen, säger Linus Olsson, som blev målskytt för tredje matchen i följd när han gjorde 2-0 efter 83 minuter mot J-Södra:

– Det är ju så att ofta när man sätter ett läge så brukar målen komma på rad. Jag hoppas det håller i sig ännu mer.

Tisdagens målskytte öppnades redan i matchens första halvlek, när succétalangen Kevin Jensen gjorde 1-0 till BoIS efter lite drygt 20 minuter.

”Vi ska bara njuta nu”

Segern för Landskrona innebär att toppstriden tajtar till sig riktigt rejält i superettan. HIF parkerar på allsvensk kvalplats med 43 inspelade poäng, samtidigt som tabellfemman Trelleborg har samlat ihop 39 pinnar och sexan Norrby parkerar på 38 poäng.

Landskrona har kvar att möta Akropolis, Öster, Örgryte och Vasalund innan superettan anno 2021 avslutas den 27 november med bortamöte mot AFC Eskilstuna. 

– Det är riktigt roligt! Det är allsvenska platser vi fajtas om. Nu har vi fått tillbaka majoriteten av gruppen, vi har haft mycket skador. Vi har ett riktigt starkt lag nu och bra konkurrens i truppen, säger Linus Olsson till Discovery Plus. 

– Så nej, vi ska bara njuta nu de sista matcherna och förhoppnings går det hela vägen.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Landslagsstjärnan berättar om näthatet