Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mjällbys formsvacka – föll i toppmatchen

Milos Milojevic. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Nykomlingen Mjällby åkte på andra raka förlusten mot Brage i superettans toppstrid. 

– Jag är väldigt besviken över att vi gör samma misstag i den här matchen som tidigare och jag är besviken på karaktären hos spelarna. säger Mjällbys tränare Milos Milojevic till Kristianstadsbladet. 

Samtidigt nollades Trelleborg av Jönköpings södra. 

Mjällby är en av årets nykomlingar i superettan och skuggar tabellettan Varberg inför sommaruppehållet efter en stark vår.

Men den senaste tiden har blekingarna svajat.

I toppmötet med Brage kom andra raka förlusten trots ledning i den första halvleken.

Mohanad Jeahze stod för ett fint mål när han gav Mjällby ledningen hemma på Strandvallen. Men i den andra halvleken kom gästerna tillbaka och kunde på några minuter göra både 1–1 och 2–1, vilket blev slutresultatet. 

– Vi var inte på tårna i andra halvlek och de straffade oss när vi blev för statiska på vårt mittfält och i vårt försvar, säger Mjällbytränaren till Kristianstadsbladet. 

– Om du verkligen har passion för fotboll måste du ge 100 procent i varje match. När du har semester måste du vara på semester 100 procent – du kan inte vara 50 procent alltid för då blir det svårt. Å andra sidan vill jag ge beröm till spelarna eftersom vi efter 14 omgångar ligger tvåa i tabellen. Men vi kunde lätt ha haft fem–sex poäng mer om vi hade haft större karaktär i laget, fortsätter han. 

TFF nollat

Även Jönköpings Södra hänger på i toppen efter seger mot Trelleborg med 2–0.

Till TFF:S försvar ska dock sägas att laget var rejält decimerat. Lagkaptenen, Salif Camara Jönsson, var avstängd efter sitt röda kort senast mot Brage och dessutom saknades bland annat Anton Tideman, Felix Hörberg och Isak Jönsson. 

TFF får nu vila från matchspel fram till 13 juli då bottenlaget Syrianska står på programmet hemma på Vångavallen.