Mohamed Said Adan räddade Örgryte till förlängning med två mål – där avgjorde hemmalaget. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNMohamed Said Adan räddade Örgryte till förlängning med två mål – där avgjorde hemmalaget. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Mohamed Said Adan räddade Örgryte till förlängning med två mål – där avgjorde hemmalaget. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Mjällbys Granit Stagova satte 1–0 på en straffretur. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNMjällbys Granit Stagova satte 1–0 på en straffretur. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Mjällbys Granit Stagova satte 1–0 på en straffretur. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Tumultet efter slutsignalen Foto: C MoreTumultet efter slutsignalen Foto: C More
Tumultet efter slutsignalen Foto: C More

Jättebråk efter dramat: "Gör narr av spelarna"

Publicerad
Uppdaterad

GÖTEBORG/MALMÖ. Mjällby var sju minuter från att nå superettan – men missade avancemanget.

Maif föll efter stort kvaldrama i förlängningens sista minut borta mot Örgryte – och efter matchen blev det riktigt irriterat mellan flera spelare.

– De beter sig för jävla dåligt när de gör narr av våra spelare, säger Mjällbys lagkapten Jesper Gustavsson.

Det var fördel Mjällby efter en 2–1-seger i det första mötet inför returen i kvalet till superettan borta mot Örgryte. 

Mjällby, som trillade ur allsvenskan 2014 och sedan åkte ur även superettan efter en kvalförlust mot just Örgryte säsongen 2015, fick också den bästa starten på matchen.

I den 31:a minuten drogs Joel Enarsson rejält i tröjan i straffområdet och Mjällby fick straff. Örgrytemålvakten Stojan Lukic, med förflutet i Halmstads BK, räddade Oskar Sverrissons ganska svaga straff, men returen slog Granit Stagova in i mål.

I det läget ledde Mjällby med sammanlagt 3–1 och hade greppet om superettanplatsen.

Men kvalmötet blev dramatiskt. I andra halvlek fick Mjällby försvara sig mer och mer när Örgryte desperat jagade mål – och det blev en 17-åring som räddade hemmalaget till förlängning.

Inhopparen Mohamed Said Adan nickade in 1–1 på ett inlägg i den 70:e minuten. I den 83:e kvitterade samma Said Adan när hans högerinlägg/skott styrdes i eget mål av olycklige Mjällbyspelaren Axel Norén som försökte nicka bort bollen.

Irriterat efter slutsignalen

Matchen gick till förlängning – där Örgryte avgjorde i förlängningens sista minut när Hakeem Araba höll sig framme och störde Mjällbybacken Mohammed Mbye på Emil Skoghs inlägg.

Efter slutsignalen utbröt vilt firande bland Örgrytespelarna och det blev även irriterat mellan flera spelare. En av Örgrytes avbytare sprang fram till Mjällbys Oskar Sverrisson och firade provocerande framför honom och Mjällbys Johan Nilsson gav Örgrytes Johan Elmander en rejäl knuff när hemmaspelarna löpte in på planen för att fira.

– De beter sig för jävla dåligt när de gör narr av våra spelare, det är inte okej. Jag förstår att våra spelare blir arga, säger Mjällbys lagkapten Jesper Gustavsson.

Johan Elmander:

– De skiter jag fullständigt i. Om deras spelare går ut för att skada vår spelare med en minut kvar så kommer jag att markera varje dag i veckan. Sen var det deras tränare som började mucka med mig när de gjorde 1–0. Då svarar jag med samma medicin. De kan bara sitta och vara tysta där inne.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag