Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dilemmat efter succén: ”Är sugen på att testa”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Max Watson lånades ut från J-Södra för att få speltid.

Att han skulle fira ett allsvenskt kontrakt med Mjällby hade 23-åringen inte kunnat drömma om.

Nu sitter han i en märklig situation.

– Det är nog inte så många som har varit i den, säger mittbacken.

Max Watson har varit en stor bidragande faktor till varför Mjällby kunde ta steget upp till allsvenskan. Mittbacken flyttade inför säsongen till Blekinge för att få mer speltid – något han inte fick hos seriekonkurrenten J-Södra i samma utsträckning.

– De hade tänkt att spela med andra spelare och då tänkte jag att jag inte har tid med att sitta på bänken för att vänta på att folk ska bli skadade. Jag vill ju spela för att det ska gynna min utveckling. 

Segern mot Syrianska innebar att Mjällby slutar etta eller tvåa i superettan, och därmed framför J-Södra – klubben Watson egentligen tillhör. 

– Det är inget jag har fokuserat på. Det känns bara bra att ha lyckats med något som få människor får uppleva. Nu är Watsons framtid oviss. Under nästa år har han kontrakt med J-Södra, men vill så klart spela i allsvenskan.

Max Watson lånades ut - och gick upp 

– Man vet aldrig vad som händer. Jag är ganska sugen på att testa på allsvenskan, men vi får se. 

Du vill vara kvar i Mjällby då? 

– Det vet jag inte, men så klart Mjällby är ett alternativ om de vill ha kvar mig under nästa säsong. Efter tre år i superettan vill jag ta nästa kliv. Det är så jag känner. 

Även J-Södra kan kvalificera sig för allsvenskan nästa år, men då krävs en lyckad säsongsavslutning från Jönköpingsklubbens sida. 

– Så klart jag känner mycket för dem. Jag har många vänner där så jag önskar dem bara lycka till. 

Därmed har Watson ett dilemma. Fortsättning följer. 

– Där är nog inte så många som har varit i min position, men vi får lösa det på bästa sätt.