Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstagen fällde HIF: ”Pinsamt”

Bödvar Bödvarsson blev utvisad i den andra halvleken mot Norrby.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Norrby firar ett av sina två mål mot Helsingborg.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

HELSINGBORG. Dubbla målvaktstavlor och ett rött kort blev för tungt.

Helsingborg lyckades inte hota Norrby och förlorade för andra matchen i följd.

– Det finns ingenting som ursäktar en så här dålig insats. Pinsamt, säger Wilhelm Loeper till Discovery Plus. 

Redan i den första halvleken hamnade Helsingborgs rutinerade målvaktsstjärna Anders Lindegaard i rampljuset.

Av helt fel anledningar.

Två gånger om stod dansken för kostsamma misstag som renderade i baklängesmål. Först tappade han bollen inne i straffområdet, varpå Dijan Vukojevic kunde dunka in 1-0 åt Norrby.

Lite drygt en kvart senare drog Deniz Yaldir till med ett avslut som visserligen var lurigt – men som Lindegaard egentligen vore parerat utan några större problem. I stället tappade dansken återigen bollen, som studsade över mållinjen till 2-0. 

– Det var så klart en tuff mental smäll att få 2-0-målet i den delen av matchen. Men vi trycker på och jag tror inte vi har haft så här mycket målchanser mot ett samlat försvar som den här matchen. Vi har tre i ribban, bland annat, säger HIF-tränaren Jörgen Lennartsson. 

Ja, om Helsingborg var offensivt trubbiga och uddlösa senast mot Öster så såg det betydligt bättre ut mot Norrby. Max Svensson skapade den första halvlekens kanske bästa chans när han för en sekund blev helt fri mot Anton Cajtoft – men bortamålvakten räddade med fötterna. 

Två gånger om var även nyförvärvet Viktor Lundberg nära att näta för HIF.

Lagkaptenen utgick: ”Gör magnetröntgen i morgon”

Tidigt i den andra halvleken kom nästa bakslag för Helsingborg när den vikarierande lagkaptenen Andreas Landgren skadade knät och tvingades kliva av.

– Han ska göra en magnetröntgen i morgon. Mer vet vi inte, vi får se. Men han spelar säkert inte mot Gais, säger Jörgen Lennartsson. 

Landgren fick dra på sig kaptensbindeln eftersom landslagsaktuella Andreas Granqvist inte kom till spel mot Norrby. EM-mittbacken har haft problem med sin rygg under säsongsinledningen och missat flera matcher.

Däribland 1-0-segern mot AFC Eskilstuna och 0-0-krysset mot IK Brage.

Nyförvärvet fick syna det röda kortet

Väl på fotbollsplanen försökte Helsingborg bibehålla sitt tryck mot Norrby, även under den andra halvleken. Max Svensson prickade ribban nästan direkt och nyförvärvet Wilhelm Loeper utmanade Anton Cajtoft med en rejäl frispark.

Men på Olympias somrigt gröna gräsmatta lös den målmässiga utdelningen med sin frånvaro.

Helsingborg, som även förlorade den senaste hemmamatchen mot Öster, såg allt mer desperata ut och i takt med att klockan tickade närmre slutet ökade även den rödblå frustrationen.

Med drygt 20 minuter kvar på matchen svallade känslorna över lite väl mycket, och nyförvärvet Bödvar Bödvarsson visades det röda kortet.

– Vi hade behövt 2-1 för att få lite nerv och energi och mental press på motståndarna. Men så länge det står 2-0 har de en väldigt lugn resa mentalt, säger Jörgen Lennartsson.

Ett decimerat Helsingborg klarade inte av att skapa någon spänning på Olympia. Norrby vann till sist matchen med 2-0 och kliver upp till en andraplats tack vare onsdagens seger.

HIF å sin sida, parkerar på en åttondeplats. 

– Jag är jävligt glad. Vi är rätt så dåliga, det är kanske Helsingborg som gör oss dåliga. Men att vi tar tre poäng är en styrka i sig. Nu är det hem och titta igenom det här och se vad som inte fungerade i försvarsspelet, för vi hade stora problem, säger Norrbytränaren Mak Lind.