Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missräkning på Örjans Vall - HBK fick inte hål på Gais

Tränaren Magnus Haglund fick se sitt HBK spela 0-0.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Halmstad hade hoppats på tre poäng hemma mot bottenlaget Gais, men matchen slutade 0-0. Trots missräkningen är HBK ändå tvåa i superettan. 

Efter att ha åkt ur allsvenskan 2017 misslyckades Halmstad att ta klivet tillbaka såväl 2018 som i fjol. 

Den här säsongen har dock Magnus Haglunds manskap hållit sig i toppen. Eftersom både Degerfors och Sundsvall vann denna omgång hoppades HBK på tre poäng hemma mot bottenlaget Gais, men hallänningarna fick aldrig hål på gästerna och mötet på Örjans Vall slutade 0-0. 

Poängen gör ändå att HBK är tvåa i superettan med en pinne ner till trean Sundsvall. Upp till Degerfors, som slog AFC Eskilstuna med hela 5-0 tidigare under söndagen, är det hela fem poäng. 

Närmast för HBK väntar Öster på tisdag - även det på Örjans Vall. 

Flåsar HBK i nacken efter Kozicas avgörande

Bortsett från 0-0-matchen i Halmstad och Degerfors pulvrisering av AFC Eskilstuna spelades ytterligare två matcher i superettan under söndagen. 

Jönköpings Södra tog en blytung 1-0-seger hemma mot Umeå där Djurgården-lånet Dzenis Kozica blev matchhjälte med ett sent mål. J-Södra, som åkte ur allsvenskan samtidigt som Halmstad, är tabellfyra med en poäng upp till den allsvenska kvalplatsen som alltså innehas av Sundsvall.

Mötet mellan Dalkurd och Norrby slutade 2-2 i en svängig tillställning.