Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Min första tanke var inte att komma hem”

Mikael Boman.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Mikael Boman återvänder till svensk fotboll. 

Skyttekungen är klar för gamla klubben Halmstad efter en tuff tid i Danmark. 

– Vi kom överens om att det vore bra för mig att hitta något nytt. Min första tanke var inte att komma hem till Sverige och spela i Superettan om jag ska vara ärlig, erkänner han och berättar vad det ändå var som fick honom att välja HBK. 

Halmstad har värvat hem Mikael Boman som debuterar när transferfönstret öppnar i mitten av juli. 

Boman spelade 90 matcher för Halmstad mellan 2012 och 2014 innan han flyttade till först Göteborg och sedan Danmark. 

Men nu återvänder han till HBK - där han har skrivit på för 2,5 år. 

– Det känns fantastiskt. Det känns grymt att vara tillbaka. Det är ett gäng spelare kvar i truppen som jag har spelat med och några jag känner som jag inte har spelat med men som jag känner sen innan. HBK är en jättefin klubb och jag hade det fantastiskt bra här när jag spelade här sist. Jag trivs i stan och på Örjans så det känns helt grymt att vara tillbaka, säger han till klubbens hemsida. 

”Kändes naturligt”

Boman erkänner dock att hans första tanke inte var att spela i superettan nu. 

– Men när jag fick kontakt med Tony och Magnus och de berättade mer om hur klubben utvecklats och om vad ambitionen är så kändes det naturligt att komma hit igen. Det är speciellt att få komma tillbaka till HBK, förklarar han. 

HBK:s manager Magnus Haglund:

– Han är en spelare som vi känner väl och vi vet vad vi får ut av honom. Han hade en succéartad tidigare vistelse i HBK och kommer tillbaka med ytterligare erfarenhet genom sitt spel i IFK Göteborg och danska Randers. Han är en forward som ger oss ett hårt arbete och smartness på plan och blir en person som bidrar med väldigt positiv energi i en grupp.