Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonvinst för HIF trots pandemi och nedflyttning

Är det här årets mål i hela fotbollsvärlden?
Helsingborgs IF:s klubbdirektör Joel Sandborg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
HIF har anledning att jubla.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Trots coronapandemin och degradering från allsvenskan har Helsingborgs IF lyckats få till ett plusresultat för 2020.

Det meddelar klubben i samband med att bokslutet är klart.

– Stort tack till alla och inte minst alla säsongskortsinnehavare som inte krävde någon återbetalning av sitt säsongskort. Detta hade inte varit möjligt utan er, säger klubbdirektör Joel Sandborg i ett pressmeddelande.

”Klubbens existens är i rådande situation i stor fara” slog dåvarande HIF-ordföranden Krister Azelius fast i slutet av mars förra året när coronapandemin börjat sätta sina klor i hela världen och det var osäkert om allsvenskan ens skulle kunna genomföras.

Prognosen som gjorts visade att HIF riskerade att göra en förlust på 17 miljoner kronor.

Knappt ett år senare har det visat sig att allsvenskan kunde spelas och att siffrorna inte alls blev så dystra för HIF. Bokslutet för året är gjort och HIF presenterar nu i stället en vinst på en och en halv miljon kronor.

– Detta resultat visar på en rad olika saker. Dels visar det att vi utifrån förutsättningarna vi hade i mars förra året hade väldigt god kontroll och koll på ekonomin men också vilken styrka det finns i och runt föreningen. Organisationen har slitit enormt trots svåra förutsättningar och nedskärningar för att vi ska klara detta år på bästa sätt, säger klubbdirektören Joel Sandborg i ett pressmeddelande.

Han riktar tacksamhet åt många håll:

– Styrelsen har engagerat sig på många plan både internt och externt och verkligen stöttat upp där det behövts. Våra partners har ställt upp för föreningen när det behövts som allra mest och våra fantastiska supportrar har genom olika initiativ inbringat pengar till klubben.