Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF-lånets succé – målskytt i första starten

Pavle Vagic satte 1–0 för Mjällby mot Västerås.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Efter två raka förluster fick Pavel Vagic chansen från start i Mjällby.

MFF-lånet tackade för förtroendet genom att göra sitt första mål i superettan när Mjällby tog sin första seger i återkomsten.

– Det här är bara början, säger Pavle Vagic till Blekingesport.

Efter två raka uddaförluster i inledningen av superettan valde Mjällbys tränare Milos Milojevic att kasta om i startelvan till nykomlingsmötet med Västerås SK hemma.

Milojevic gjorde fyra ändringar, och gav bland annat MFF-lånet Pavle Vagic chansen från start centralt på mittfältet.

Det gav effekt.

19-årige Pavle Vagic, som gjorde sin superettandebut för Blekinglaget med ett inhopp mot Norrby senast, tog chansen från start.

I den 22:a minuten vann Vagic bollen från en Västeråsspelare utanför straffområdet och satte 1–0 med ett välplacerat skott.

Ledningen stod sig till paus och var helt rättvis. Mjällby dominerade chansmässigt i första halvlek och vann skotten med 10–2.

I andra halvlek hade Joel Nilsson ett bra läge att utöka ledningen i den 49:e minuten, men sköt tätt utanför bortre stolpen. I stället kvitterade Västerås i den 65:e minuten genom Karwan Safari.

Inhopparen Jobe säkrade segern

Men det skulle bli en efterlängtad Mjällby-seger.

Bubacarr Jobe blev inbytt tidigt i andra och satte segermålet i den 71:a minuten efter en fin framnickning av Jacob Bergström.

Efter säsongens första seger i superettan var målskytten Vagic nöjd.

– Det var ändringar som belönade sig för laget, exempelvis Jacob Bergström. Han var exakt vad vi behövde, en anfallare som kan hålla emot och låta oss mittfältare och yttrar att komma in, säger Pavle Vagic.