Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lennartsson vill bryta trenden: ”Måste plocka poäng ”

Casper Widell väntas få chansen från start
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Jörgen Lennartsson
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF har sju raka matcher utan förlust i superettan. 

Samtidigt har laget bara vunnit en av de fyra senaste matcherna och tappat poäng i flera slutskeden.

– Vi vill bryta trenden och ta en seger på hemmaplan, säger Jörgen Lennartsson inför tisdagens möte med Jönköpings Södra. 

Två matcher i rad har HIF-segrar förvandlats till kryss under matchens slutminuter. Därför har Jörgen Lennartsson pratat med sitt lag om hur man ska stänga matcher inför mötet mot Jönköpings Södra. 

– Självklart har vi pratat om det men någonstans så är det en färskvara. Det är olika scenarion i de olika matcherna och det finns ett antal olika lösningar som man kan använda sig av när man ska stänga en match, det finns inte en lösning som är rätt varje match utan det finns olika lösningar som funkar vid olika tillfällen, säger han.

Samtidigt får Jörgen Lennartsson klara sig utan mittbacken Ravy Tsouka som drog på sig ett gult kort mot TFF. Det innebär att HIF under träningsveckan som fått spelat in en ny mittbackspartner till Charlie Weberg. 

– Det var ju väldigt längesedan vi hade en hel vecka att jobba med laget inför matcherna men det har passat ganska bra. 

Mycket pekar på att 18-årige Casper Widell får förtroendet som mittback och därmed gör sin andra start för i år. 

– Det ligger väl relativt bra till hands ja. De spelade väldigt bra tillsammans mot Landskrona så det är väl inga större hemligheter i det, säger Lennartsson.

”Måste plocka poäng”

Tabelltoppen i superettan är ett riktigt getingbo. HIF ligger just nu trea men det skiljer endast fem poäng mellan ettan och sexan i tabellen. På sjundeplats finner vi J-Södra som däremot har en match mindre spelad och vid en seger mot HIF hakar på lagen i toppen.

 – Det är ett lag som absolut absolut vill vara med där uppe och fajtas, säger HIF-tränaren. 

Hur ser du på att inget lag dragit ifrån i toppen?

– För vår del så är det en situation i tabellen där man måste vara med hela tiden. Du måste plocka poäng hela tiden för annars är det några andra lag som smiter före dig.

TV: SE FLER SPORTNYHETER