Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landskronas oväntade drag – plockar in Jonas Olsson

Ola Toivonen, Zlatan Ibrahimovic och Jonas Olsson i samband med en landslagsuttagning 2014.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Landskrona BoIS gör en meriterad förstärkning inför återkomsten till superettan.

Den tidigare landslagsbacken Jonas Olsson kliver in till klubbens fotbollsgrupp.

– För mig är det klubben i mitt hjärta. Det är här jag är uppväxt och det är här som jag fått min fotbollsutbildning, säger Jonas Olsson till BoIS hemsida.

Som fotbollsspelare är Jonas Olsson kanske mest känd för sin tid i England, där han tillhörde West Bromwich Albion mellan 2008 och 2017.

Allt som allt gjorde han över 200 matcher i Premier League.

Men en gång i tiden påbörjade Jonas Olsson sin framgångsrika fotbollskarriär hemma i Landskrona. Så det är på många sätt en cirkel som sluts när nu Jonas Olsson tar plats i Landskorna BoIS fotbollsgrupp.

– För mig är det klubben i mitt hjärta. Det är här jag är uppväxt och det är här som jag fått min fotbollsutbildning.  Även när jag varit utomlands har även ändå följt klubben väldigt mycket och jag har mycket vänner här, säger Jonas Olsson till BoIS hemsida. 

– Även om jag känner mycket för klubbarna jag spelat för utomlands är det ingen tvekan om att detta är min klubb.

Jonas Olsson i duell mot HIF-dueon Tommi Grönlund och Andreas Dahl.
Foto: ULF RYD

”Något jag brinner för väldigt mycket”  

Mer konkret kommer Jonas Olsson och fotbollsgruppen arbeta med utvärderingar och med att lägga upp riktlinjer. Den forne landslagsbacken kommer även fungera som ett bollplank åt både juniorer och seniorer i Landskrona. 

– Det kände jag att jag själv saknade när jag var i en utvecklingsfas i den åldern. Att ha någon som gjort den resa som man vill göra och att kunna bolla tankar, frågor och känslor. Det hoppas jag kunna bidra med, säger Jonas Olsson, som också uppskattar Skåneklubbens tydliga satsning på lokala och regionala talanger:

– Anledningen till att jag engagerar mig nu är också för att jag verkligen känner för linjen man har tagit nu och verkligen satsat på akademin, verkligen satsat på den lokala anknytningen. Det är något jag brinner för väldigt mycket. 

Jonas Olsson kom fram i Landskrona BoIS under Jan Jönssons ledning och gjorde 56 matcher för klubben innan han flyttade till Nederländerna och NEC Nijmegen 2005.

Innan fotbollsskorna slängdes upp på hyllan gjorde Jonas Olsson även två säsonger för Djurgården, där han bland annat var med och vann sin första och enda titel: svenska cupen 2018.

– Jag tror att alla som spelar fotboll på den här nivån drömmer om att ta steget antingen till allsvenskan eller utomlands. Har du gjort den resan själv vill du så klart kunna bidra med erfarenheter för att hjälpa killar göra samma resa, säger Jonas Olsson.