Helsingborgs Anders Randrup i duell med Landskronas poängräddare Sadat Karim. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNHelsingborgs Anders Randrup i duell med Landskronas poängräddare Sadat Karim. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Helsingborgs Anders Randrup i duell med Landskronas poängräddare Sadat Karim. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Helsingborgsanfallaren Andri Runar Bjarnason gjorde 1–0. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNHelsingborgsanfallaren Andri Runar Bjarnason gjorde 1–0. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Helsingborgsanfallaren Andri Runar Bjarnason gjorde 1–0. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Jättehyllningen till derbyhjälten: ”Klass”

Publicerad

LANDSKRONA. Helsingborgsanfallaren Andri Bjarnason såg ut att ha avgjort Skånederbyt.

Då räddade Sadat Karim Landskrona i 93:e minuten – och hyllades stort efter matchen.

– Jag drömmer om att spela i mer än allsvenskan, säger Landskronas succéanfallare.

Med landslagskaptenen Andreas Granqvist på VIP-läktaren var Helsingborg på väg mot en trepoängare i det första Skånederbyt mot Landskrona sedan 2011.

Trots chanser för båda lagen var det mållöst fram till att HIF:s isländske anfallare Andri Runar Bjarnason rullade in 1–0 i den 81:a minuten.

Men majoriteten av de 8192 åskådarna fick jubla till slut.

På stopptid nickade ständigt farlige Sadat Karim in 1–1 och kastade sig över tränaren Agim Sopi i firandet.

– Det var härligt. Ser man till atmosfären, tidpunkten för målet och att det är en av de tuffaste matcherna jag spelat sedan jag kom till Sverige så att ordna en poäng åt mig lag är fantastiskt, säger Karim.

Målsuccé i Landskrona

26-åringen kom till Landskrona i fjol och var högst delaktig i avancemanget till superettan med sina 19 mål.

I superettan har Karim rivstartat med fem mål på sju matcher.

– Han är en fantastiskt bra spelare. I alla de stora matcherna höjer han sig ännu mer. Det är en anfallare av klass. Han har gjort många mål i division 2, många mål i division 1. Jag tror säkert att han kommer göra ännu mer mål i den här serien och vinna skytteligan. Så bra är han, säger Landskronas tränare Agim Sopi.

Hur länge får ni behålla en sån spelare?

– Jag hoppas vi kan behålla honom så länge som möjligt, sen vet jag att det är svårt att behålla såna spelare. Vi har en bra relation och jag hoppas han kan vara med oss den här säsongen i alla fall.

Karim Sadat har dock inte bråttom iväg.

– Vad som än händer vill jag stanna här i klubben som har gjort så mycket för mig och hjälpa den att nå samma status som den haft.

– Jag drömmer om att spela i mer än allsvenskan. Kan vi nå allsvenskan med Landskrona är det jättebra och vill de sälja mig och få lite betalt är det okej för mig också.

Abubakari skadad

HIF:s vikarierande tränare Christoffer Andersson var inte nöjd med spelet, men gav efter första lugnande besked om mittfältaren Mohammed Abubakari som tvingades kliva av efter bara 25 minuter med vad som såg ut som en lårskada.

– Första rapporten var att det inte var så farligt, säger HIF-tränaren.

Helsingborgsmittfältaren Mohammed Abubakari drog på sig en skada efter 25 minuter.Foto: Fredrik Jonsson

Målskytten blev reserv till VM

För anfallaren Bjarnason var det blandade känslor kring poängen.

– Jag tycker vi är ett lag som ska gå in i varje match och försöka vinna. Men det var en tuff bortamatch och vi kan inte se det som förlorade poäng utan måste fokusera på kommande matcher för att vinna dem i stället, säger Bjarnason.

Islänningen har snabbt hittat rätt i HIF, men trots en fin start på karriären i Sverige fick Bjarnason nöja sig med en reservplats när han föll bort i den sista gallringen till Islands VM-trupp.

– Det var en stor dröm, men jag kunde inte styra det, säger Bjarnason.

– De tolv som föll bort är reserver nu så jag måste vara redo om samtalet kommer.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag