Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kunde ha slutat betydligt värre”

Pär Hansson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Pär Hansson.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Pär Hansson tvingas bära nackkrage i tolv veckor efter den otäcka smällen mot Frej.

Han missar resten av säsongen – men är ändå tacksam.

– Jag landade väldigt illa och man har sett folk som det har gått betydligt sämre för, säger Helsingborgs IF:s målvakt.

Timmarna innan röntgenbilderna blev klara var jobbiga. Pär Hansson visste inte hur allvarligt skadad han var – och om han skulle kunna bli helt återställd.

– Med tanke på vilken smäll det var så kunde det ha slutat betydligt värre, säger Hansson.

Det var i slutet av matchen mot Frej i söndags som Pär Hansson landade olyckligt på gräset. På måndagen röntgades han. Läkarna hittade en skada på ett ledband i halsryggen.

– Om man tvingas ha nackkrage så är det så klart allvarligt men det är skönt att jag kommer kunna bli helt återställd. Det är sagt att jag ska ha halskragen i tolv veckor. Det kanske kan gå snabbare än så men jag räknar med att säsongen är körd. Sen hoppas jag att jag kan vara redo till försäsongen och att det blir allsvenskan nästa år. Jag flyttade hem för att få chansen att vara med och ta upp klubben igen, säger Hansson.

Kalle Joelsson ersätter Pär Hansson

Han har varit med och fört upp HIF till serieledning i superettan. När allt nu ska avgöras tvingas han sitta vid sidan.

– Jag har aldrig riktigt varit i den här situationen tidigare. Jag har varit ganska förskonad från skador. Nu ska jag göra allt jag kan för att stötta killarna och ge Kalle den hjälp han behöver.

Kalle är Kalle Joelsson, reservmålvakt i HIF som nu får ett stort ansvar på sina axlar.

– Så är det. Men jag är helt övertygad om att han kommer göra det bra. Det är en väldigt talangfull målvakt som HIF har fått fram. Visst, han är fortfarande ung och behöver tid för att utvecklas men det här kommer bli bra, det är jag övertygad om, säger Hansson.

Vid sidan av fotbollen då. hur klarar man livet som småbarnsförälder när man tvingas ha nackkrage?

– Jag har en fantastisk fru.

– Nej, men det är klart att det blir lite svårare. Jag kommer kanske inte kunna lyfta så tungt och det är lite svårare att sova med en nackkrage. Men det ska nog gå bra det också.