Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristian Haynes vill ta tillbaka ”TFF-kulturen”

Kristian Haynes tog över Trelleborgs FF med två omgångar kvar och var med och räddade klubbens kontrakt i superettan.Foto: BILDBYRÅN

Stora förändringar kan vara på gång i Trelleborgs FF efter att klubbikonen och trotjänaren Kristian Haynes tagit över som huvudtränare.

Bland annat är framtiden osäker för MFF-lånet Hugo Andersson.

– Vi har inte diskuterat något, säger den nyblivna huvudtränaren

Redan i onsdags meddelade Trelleborgs FF att Kristian Haynes får fortsatt förtroende som klubbens huvudtränare, efter att han tagit över rodret över den skånska klubben under de avslutande omgångarna av superettan.

Innan dess var Peter Swärdh huvudtränare – men i mitten på oktober fick han sparken efter en tung säsong för fjolårsallsvenska TFF. Först i den allra sista omgången säkrade Trelleborg sin plats i superettan, efter ett 0-0-kryss borta mot GAIS.

– Det var mycket lättnad efter matchen mot GAIS. Det var ett pressat läge för oss att ta oss an den matchen med de förutsättningarna. Vi fick fem tapp i startelvan jämfört med näst sista matchen men vi bestämde oss för att vi hade det i egna händer och det kändes skönt att vi klarade uppgiften, säger Kristian Haynes, som fortfarande behöver komma in på en särskild tränarutbildning för att få den licens som krävs för att leda TFF nästa år: 

– Men klubben har en plan för det och det kommer finnas någon runt staben om jag inte kommer in på utbildningen. Men jag misstänker att jag har goda chanser att komma in.

Vet du redan nu på ett ungefär hur du vill att Trelleborg ska spela nästa säsong?

– Jag har så klart mina tankar och det är viktigt att jag har en tränarstab med en gemensam syn. Men för att ge en tydligare bild så kommer jag försöka kombinera de starka egenskaper som förknippas med TFF-kulturen: hårt arbete och attityd. 

”Finns en tydlig ambition” 

Än så länge vill Kristian Haynes inte uttala sig om eventuella värvningar. 

Däremot är han tydlig med att klubben vill behålla anfallaren Mattias Håkansson, som hamnade i frysboxen under Peter Swärdhs ledning, men som fick nytt förtroende när Haynes tog över som interimtränare.

– Det finns en tydlig ambition att försöka lösa så att han blir kvar i Trelleborgs FF. Sedan handlar det om att se över helheten innan man uttalar sig för mycket, säger Haynes. 

Har du en dialog med Salif Camara Jönsson om en fortsättning också? 

– Det ligger i framtiden, spelarna är lediga men vi vet var ni har varandra. Det kommer vi ta itu med, förmodligen nästa vecka. 

Framtiden i TFF är fortsatt oklar för MFF-lånet Hugo Andersson.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Oklar framtid för MFF-lånet 

En annan spelare vars framtid på Vångavallen är osäker är MFF-talangen Hugo Andersson, som tillhörde Trelleborg på lån förra säsongen.

– Hans avtal går ut nu och vi har inte diskuterat något, det ingår i de behandlingar vi ska göra framåt. Vi får kika på vilka positioner vi behöver förstärka och var vi redan har bra täckning, säger Kristian Haynes, som dock redan nu kan räkna med att anfallaren Fatawu Safiu blir kvar i Trelleborg nästa säsong: 

– Han kom in med bra skills och bra attityd i somras och det vill vi gärna bygga vidare på.