Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilstarka värvningen klar – till nästa säsong

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Det har varit på gång under en längre tid. Nu har Helsingborgs IF bekräftat att Alexander Farnerud blir klubbens första värvning till nästa säsong.

– Det är skönt att det nu är officiellt och att man kan koncentrera sig på framtiden, säger Farnerud i ett pressmeddelande.

Alexander Farnerud inledde sin professionella fotbollskarriär i Landskrona 2001. Sedan dess har han spelat för klubbar som Strasbourg, VfB Stuttgart och Torino FC, och har vunnit både Bundesliga och den franska ligacupen.

Nu är 34-åringen klar för spel med Helsingborgs IF, som mittfältaren även har tränat tillsammans med sedan augusti.

– Jag har tränat på bra och känner att jag är i bra form. HIF är en bra och välskött klubb med ett bra gäng och positiv laganda. Jag ser väldigt mycket fram emot att springa ut på Olympia, säger Farnerud i ett pressmeddelande.

https://twitter.com/HelsingborgsIF/status/1053949013882368001

Spekulerats under en längre tid

Övergången är en illa bevarad hemlighet och för mindre än en vecka sedan bekräftade HIF:s ordförande Krister Azelius att ett kontrakt med Farnerud var nära.

– I grunden är vi överens. Det som saknas är ett undertecknat kontrakt, sa han då.

Farnerud kommer att bli klar för spel först i januari nästa år, men kommer att presenteras i halvtidspausen i tisdagens match mot Halmstad.

– Jag och Alex spelade ihop under tiden han slog igenom så vi känner varandra sedan dess. Han har jättefina spelarkvalitéer och en bra personlighet så vi räknar med att han kommer passa jättebra in i laget. Han har dessutom stor erfarenhet från toppfotbollen som kommer att hjälpa oss framöver, säger Per-Ola Ljung.

Kan bli klara för allsvenskan i dag

Vilken serie det blir som Alexander Farnerud kommer att få spela i återstår dock att se. 

Helsingborg ligger just nu på första plats i superettans tabell, och har redan i dag chansen att bli klara för allsvenskan nästa säsong.

För att det ska bli klart redan i dag krävs det att Falkenberg vinner dagens match mot Eskilstuna, som i sådant fall innebär att både Helsingborg och Falkenberg är klara för svensk fotbolls högsta serie.