Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kaptenens domarilska: ”Många beslut som är svaga”

LIVE-TV: Se SportExpressen TV direkt.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Det var ett hett derby på Landskrona IP som Helsingborgs IF tillslut vann. 

Efter matchen kokade känslorna över och flera spelare hamnade i en konfrontation kring domaren. 

– Jag tycker generellt att det är låg domarnivå i dag, säger Landskronas lagkapten Viktor Wihlstrand

Stämningen var på topp på läktaren och när röken från bengalerna lagt sig blåste domare Joakim Östling i gång säsongens andra Skånederby. 

En händelserik match som HIF tillslut vann med 1-0 och ute på planen delades det ut hela åtta gula kort. Efter matchen omringade flertalet spelare från bägge lagen domaren Joakim Östling och ytterligare kort delades ut. 

En som varnades var Landskrona BoIS tränare Billy Magnusson, vilket innebär att han är avstängd mot IK Brage i nästa omgång. 

– I detta fall var det mitt tredje. Det känns lite surt för om jag skrikigt något dumt eller gjort något dumt så ska jag ha mitt kort men det har jag inte, säger BoIS-tränaren.     

– Det var mycket känslor efter matchen några är glada och några är besvikna. Det är sånt som kan bli efter ett derby, säger HIF:s tränare Jörgen Lennartsson. 

Kritik mot domaren 

Landskrona BoIS lagkapten Viktor Wihlstrand var desto hårdare i sin kritik mot domaren. 

– Jag tycker generellt att det är låg domarnivå i dag, det tycker jag verkligen. Det är många beslut som är svaga därifrån. Då är det naturligt att det blir reaktioner på det särskilt när det är lite upphaussat och det är derby, känslor och allt möjligt inblandat. Det är naturligt att det blir lite gruff och bråk, det hör till, bara det inte går över styr, säger han. 

Kan du utveckla vad det är för beslut du tycker är svaga? 

– Jag tycker att han blir lurad av HIF:s sätt att hantera andra halvlek, så fort de får en spelare i ryggen kan de lägga sig och få frispark och sedan kan tiden gå på det sättet. Jag tycker att domaren faller för det och sedan är det ett antal situationer där vi får frispark men där vi har bättre läge med bollen och det hade varit bättre för honom att låta bollen att gå. Lite spelförståelse och lite smartness från domaren, det tycker jag saknas i dag. 

Tung period för BoIS

Landskrona BoIS är inne i en tung period. Efter lagets fina vår har man nu fyra förluster på de fem senaste matcherna. 

– Jag ser det som att vi är inne i en lite tyngre period men jag vet att vi är tillräckligt starka som grupp för att ta oss ur det tillsammans. Vi tror fortfarande stenhårt på det vi gör, säger Wihlstrand. 

Laget har dessutom två uddamålsförluster mot rivalen Helsingborgs IF: 

– Det är tufft så klart men sedan med lite distans till det så kommer det bara att vara två matcher. Sedan är det klart att det känns extra tungt i nuläget med tanke på att det är derby med allt vad det innebär. Jättetråkigt att inte få med oss någonting från de här två matcherna det tycker jag att vi är värda. 

Jag tycker att vi helt klart är värda det. Jag tycker att vi är värda en vinst i dag, efter en bra prestation är det surt att inte komma härifrån med någonting.