Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Öster får INTE spela inomhus

Myresjöhus arena.Foto: BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Öster sökte dispens för att få spela kvartsfinalen mot AIK i Svenska cupen inomhus i Tipshallen.

Men tävlingskommittén beviljar inte Östers dispens.

Nu flyttas matchen till lördagen den 9 mars och spelas på Myresjöshus Arena.

– Det är klart att det inte blir något bra underlag, säger Östers tränare Christian Järdler.

När Svenska cupens kvartsfinaler lottades stod det klart att superettan-laget Öster ställs mot svenska mästarna AIK.

Men Öster ville inte spela matchen på sin ordinarie hemmaarena Myresjöshus arena för att inte riskera hybridgräset för tidigt på säsongen.

– Den har vi inte använt än. Det är inte tanken att spela så tidigt på den egentligen, sa Öster-tränaren Christian Järdler.

I stället hade klubben ansökt om att få spela kvartsfinalen inomhus i Tipshallen i Växjö där man även spelade sin hemmamatch i gruppspelet mot Malmö FF.

– Som tränare ser jag hellre att den här matchen går på konstgräs än på gräs, sa Järdler.

Tävlingskommittén går emot Öster

Matchen flyttades också preliminärt till måndagen den 11 mars klockan 19. En matchtid som samtidigt betydde att kvartsfinalen skulle krocka med AIK:s första match i den hockeyallsvenska finalen.

Under tisdagen har AIK-fansen reagerat hårt på beskedet om spelplats och tid, men nu har tävlingskommittén tagit beslut i frågan. På Svenska fotbollförbundets hemsida skriver man att Tävlingskommittén inte beviljar Öster dispens för spel i Tipshallen utan matchen kommer spelas på Myresjöhus arena ändå. Matchen flyttas också till lördagen den 9 mars klockan 16.00.

I beslutet motiveras beslutet: ”Av handlingarna framgår att Tipshallen i Växjö inte uppfyller flera av de krav som föreskrivs i bilagan till föreskrifterna för Svenska cupen.” Man skriver även att det skulle vara förenat med ”säkerhetsmässiga utmaningar att spela en match av den här karaktären i Tipshallen.”

Järdler orolig för planen: ”Helvit nu”

Östers tränare Christian Järdler hade inte fått beslutet officiellt när Kvällsposten når honom.

– Konstigt med lördag för det har inte varit på tal innan. Men det är bara att rätta sig efter det och förbereda sig för det, säger Järdler spontant.

– Men jag har inga problem med motiveringen. Det är säkert taget på rätt grunder.

Han är mer orolig för klubbens hemmaplan.

– Planen är helvit nu. Det är det jag tycker är lite synd för det här kommer påverka planen så klart under vårsäsongen. Vi ska möta AIK och lördag eller söndag har ingen betydelse för mig, utan jag ser det här längre fram. Förra året fick vi hemmapremiären flyttad till Borås och fick inte spela hemma förrän i tredje omgången för att planen var för dålig. Nu har vi en väderprognos som säger minusgrader fem dagar i rad och planen ligger under snö och vi ska spela på lördag så det fattar ju alla att den kommer ta stryk så klart. Det är det jag tycker är synd. I övrigt ska matchen bli jävligt rolig och häftig att spela.

Hur tror du underlaget blir på lördag?

– Det blir ju inte bra så klart. Det är inget gräs som börjat växa på den för den ligger under snö. Det är klart det inte blir något bra underlag.

Kan flyttas till reservarenan: ”

Tävlingskommittén anger även i sitt beslut att Öster kan, om de vill, välja att spela matchen på sin reservarena i superettan.

– Jag är inte hundra, men jag antar att det är Borås eftersom vi fick spela premiären där i fjol. Det är inget som är speciellt roligt, när vi lottas hemma och kan bjuda Växjöborna på svenska mästarna så vill vi så klart kunna bjuda våra sponsorer och fans på den matchen hemma. Så nej, det vill vi så klart inte, säger Christian Järdler.