Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sen straff frälste Mjällby mot Brage

Mjällbyspelarna jublar efter den sena segern mot Brage. Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Öster och Mattias Pavic fortsätter att gå tungt. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Trelleborgs FF firar även de en sen trepoängare efter mål av Salif Camara Jönsson. Foto: BILDBYRÅN

Det var full rulle i superettan under lördagseftermiddagen. 

I Borlänge drabbade tabelltrean Brage och tvåan Mjällby samman i en match som blekingarna vann efter en sen straff.

Samtidigt fortsätter Östers kräftgång och Trelleborg slog Frej efter ett sent segermål av Salif Camara Jönsson. 

Den största dramatiken ägde rum på Domnarvsvallen i Borlänge där Brage tog emot Mjällby. Michael Omoh, nyförvärvet från allsvenska Örebro SK som blivit spelklar för Mjällby i expressfart, löste ledningsmålet för Mjällby efter en mycket fin soloprestation i den 35:e matchminuten.

Brage lyckades kvittera genom ett självmål signerat Jesper Gustafsson efter 55 minuter, vilket mycket länge såg ut att bli matchens sista mål. 

I alla fall fram till den 92:a minuten. 

William Kvist hade inte varit inne på planen i mer än någon minut när han sprang sig fri och blev fälld av Peter Rosendal. Fram till straffpunkten klev Mohanad Jeahze och gjorde inga misstag när han skickade bollen i vänster hörn och Rosendal till det högra. 

Med segern klev Mjällby upp på 34 poäng, två poäng bakom serieledande Varbergs Bois med en match mer spelad.

En mycket nöjd Mjällby–tränare vid namn Milos Milojevic utvecklar kring varför blekingarna lyckades få med sig alla tre poäng hem till Listerlandet.

– Första 15–20 minuterna gör Brage det bra, samtidigt som vi går runt och tänker på värmen och på konstgräset av någon anledning. Sen trycker vi på, jobbar oss in i matchen och lyckas få in ett viktigt mål i ett bra läge av matchen. I andra dippar vi lite och börjar tänka att saker ska lösa sig av sig själva, och självklart blir vi straffade direkt. Sista kvarten märks det att Brage börjar gå på knäna – vi genomför våra byten, får in fart och blir till slut belönade för det hårda arbetet, säger Milojevic. 

Och Michael Omoh gör mål direkt?

– Ja, väldigt viktigt för honom. Det syns att han har kvalitéerna och hör egentligen hemma i allsvenskan, men man ser också att han inte har spelat på länge. Vårt uppdrag blir att hjälpa honom så gott vi kan; han bidrar helt klart med flera alternativ i vårt anfallsspel.

Öster fortsätter ha det svårt

Trots nyförvärv i form av Johan Persson, Johannes Vall och James Keene lyckas inte Öster vinna. I mötet mot Norrby på Borås arena blev det bara ett mål för smålänningarna när Simon Helg lyckades reducera i den 73:e minuten. Slutresultatet skrevs till 3–1 efter att Robin Strömberg, Richard Yarsuvat och Abdelrahman Saidi stått för målskyttet. Öster har nu tagit tre poäng på de senaste fem matcherna. 

I Trelleborg är det desto muntrare. En mållös tillställning på Vångavallen såg just ut att bli en sådan, fram tills att Anton Tideman hittade Salif Camara Jönssons panna i den 87:e minuten. Tre poäng till skåningarna som nu befinner sig på tionde plats i en haltande superettan-tabell.