Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har bestämt mig för att ta en plats i startelvan”

Sportåret 2021 – alla höjdpunkter månad för månad
Charlie Weberg är tillbaka i Helsingborgs IF.
Foto: BILDBYRÅN
Förra säsongen startade Charlie Weberg 29 matcher för Gais i superettan.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

I tio år har Charlie Webergs mål varit att ta en ordinarie plats i Helsingborgs IF:s A-lag.

I år är det dags.

– Jag har varit här sen jag var tolv, det hade betytt jättemycket för mig.

Charlie Weberg debuterade i superettan redan som 18-åring. Han lyckades under sina tre säsonger i HIF:s A-lag aldrig ta en helt ordinarie plats men fick i perioder ändå mycket speltid.

2017 blev det 17 matcher från start i superettan. 2018 blev det 19 matcher. I allsvenskan 2019 startade Weberg 10 gånger.

Inför 2020 kände mittbacken att det var dags att röra på sig eftersom han inte kände något förtroende från dåvarande tränaren Olof Mellberg.

– Olof var ganska tydlig med vad han tyckte och ville inför året. Han skickade tydliga signaler och då kände jag att det var viktigt för mig att inte sitta på bänken en hel säsong. Jag behövde fortsätta utvecklas, samla på mig mer rutin och bli en bättre fotbollsspelare, säger Weberg.

”Håller absolut för superettan – minst”

Han lånades ut till Gais, spelade 29 matcher från start och är nu tillbaka i HIF, fast besluten om att ta en startplats.

– Det är en mer erfaren och bättre fotbollsspelare som kommer tillbaka. Det gick egentligen bra hela tiden i Gais men ju längre jag var där desto bättre gick det. Jag kom in i det med nya lagkamrater och allt sånt. Jag tycker absolut att jag håller för minst superettan.

Vill ha Granen tillbaka

De Weberg har att konkurrera med är främst Ravy Tsouka, Jakob Voelkerling Persson, Casper Widell och Andreas Granqvist – förutsatt att lagkaptenen tar sig tillbaka från sin skada.

– Har man en sån som Granen så är det klart att han spelar om han är frisk. Han är vår kapten och alla kan hans historia och vet hur duktig han är. 

Man går inte och hoppas på att han ska lägga skorna på hyllan så att det öppnas en plats till att konkurrera om?

– Nej, nej, absolut inte. Jag hoppas att han kommer tillbaka så snabbt som möjligt. Alla ser att han kämpar hårt och vill komma tillbaka.

– Det är bra med hård konkurrens. En del av oss som konkurrerar som mittbackar kan även spela på andra positioner, det är bara bra för laget att vi har många duktiga spelare. Sen har jag bestämt mig för att ta en plats i startelvan.