Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Irriterat när HIF åkte ur svenska cupen

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF är ute ur svenska cupen. 

Det efter en 2-1-förlust hemma mot division 1-laget Dalkurd.  

Och det var rejält irriterat i slutändan av matchen. 

– Det är klart att det är frustrerat, säger C Mores Mats Lilja.  

Det var en känslosam eftermiddag på Olympiafältet. 

När Noel Mbo skickade in reduceringen för Helsingborg återstod det knappa tio minuter av matchen och HIF kände vittring. Minuten senare blåste domare Kaspar Sjöberg av för en huvudskada på Dalkurds Christoffer Styffe - mitt i ett Helsingborgsanfall - vilket ledde till ett rejält bråk mellan spelarna.

– Här är reaktionen från hemmaspelarna felaktig men det är klart att det är frustrerat, säger C Mores Mats Lilja. 

Stolpskott och straffsituation

Trots missräkningen mot division två-laget Gauthiod senast så kom Helsingborg ut bra, drog upp tempot och satte tryck i inledningen av matchen. Bland annat hade Max Svensson ett skott i stolpen och Anthony van den Hurk var inblandad i en straffsituation. 

Men det var gästerna som tog ledningen efter en halvtimme. 

Farhan Shakor Tawfeeq nådde högst på en hörna och bollen gick i en retsam både över Anders Lindegaard i Helsingborgsmålet. 

Snöpligt mål skickade Helsingborg ur cupen.

Precis före paus slog Dalkurd till igen. Charlie Weberg rensade bollen på egen spelare och bolen landade hos Tawfeeq som skickade in 2-0 från nära håll och Helsingborgs uppförsbacke blev med ens än brantare. 

– Vilken chock för Helsingborg. Dalkurd har inte haft jättemycket mer än de här två målen, utbrister Lilja i sändningen. 

Helsingborgs kvitteringsjakt såg sedan ut att komma av sig då lagkapten Van den Hurk bars ut på bår med kvarten kvar av matchen. 

Det ska dock inte vara någon fara med anfallaren.

– Det är inget större problem, han stelnade till på planen. Vi räknar med att ha ska vara fullt i gång på måndag, säger Marcus Linnér, fysioterapeut i HIF, till Fotbollskanalen.

Förlusten innebär, tillsammans med att Häcken besegrade Gauthiod, att Helsingborg är utslagna ur cupen. I den sista omgången ställs man mot just Häcken.