”Inte bra för klubben – vi kan råka illa ut”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs segersvit stannade vid tre matcher. 

Under torsdagskvällen föll laget hemma mot IFK Värnamo med 3-2 i en match där känslorna stundtals svämmade över. 

Vid ett tillfälle kastades också föremål in på planen. 

– Jag tror inte att det är deras intention att skada klubben, säger Helsingborgs lagkapten Anthony van den Hurk. 

Ett formstarkt Helsingborg kom till mötet med IFK Värnamo med tre raka segrar i superettan - sex raka om man räknar i träningsmatcher. 

Då åkte laget på en motgång direkt och tvingades till ett tidigt byte då Viktor Lundberg satte sig ner i gräset skadad redan efter två minuter. 

Och en dryg halvtimme in i matchen skulle också gästande Värnamo ta ledningen.  

– Vi kom lite ur rytmen. De var betydligt bättre än oss i första halvlek. Första halvlek var vi inte nöjda med jag tyckte att Värnamo var bättre än oss i första halvlek, säger HIF:s tränare Jörgen Lennartsson. 

Wenderson drog på ett avslut som gick i stolpen och bollen studsade via Anders Lindegaard ut till Christian Moses som satte ledningsmålet i en tom målbur. 

HIF:s svar kom dock omgående. 

Wilhelm Loeper läste ett utkast av Värnamos Målvakt Pilip Vaitsiakhovich och hittade in till Brandur Hendriksson som satte 1-1 efter 36 minuters speltid. 

Omdiskuterat mål sänkte HIF

Strax före halvtid var det återigen Värnamo som tog ledningen. 

Abdussalam Magashy - som tidigare hade varit liggande på planen - skickade in bollen efter en rörig situation i Helsingborgs straffområde. 

I princip hela HIF:s lag var framme vid domaren Enzo Vesprini och vill ha både frispark men målet kvarstod och målvakten Anders Lindegaard tilldelades en varning.  

Anthony van den Hurk menar att det borde ha vinkats av för offside. 

– Det var en kille som låg i offsideposition och enligt mig så var Landgren hindrad av att han ligger i offside, så han ska blåsa av, säger han och fortsätter:

– Vi kan inte skylla på domaren men jag tycker att han gjorde några misstag, men så är fotbollen och vi gör också misstag. Men igen, vi var inte tillräckligt bra i dag. 

Föremål kastades in från läktaren

I den andra halvleken bytte Jörgen Lennartsson in nyförvärvet Rasmus Karjalainen som fick 35 minuter. 

HIF fick också till en slutforcering och Anthony van den Hurk var nära att kvittera då han från nära håll tvingade Vaitsiakhovich till en reflexräddning och Wilhelm Loeper hade ett skott som styrdes på en försvarare och tvingade Värnamos målvakt till ytterligare en vass räddning.   

Med publiken i ryggen jagade HIF kvittering och stundtals var det ordentligt irriterat på domaren, då Värnamos spelare gjorde sitt för att dra ner på tempot. 

Vid ett tillfälle kastades också föremål in mot från Helsingborgs klack. Men matchen kunde fortgå utan något större avbrott. 

– Jag såg faktiskt inte det. Jag såg bara att det var någon som sprang i väg och hämtade något. Men det är ju inte bra, så klart, säger Jörgen Lennartsson. 

Inte heller lagkapten Anthony van den Hurk såg när föremål kastades in. 

– Det är inte bra för klubben för vi kan råka illa ut. Men jag tror inte att det är deras intention att skada klubben, säger han. 

Kvitteringsjakten fick också ett abrupt slut. För i stället för en kvittering utökade Värnamo ledningen med tio minuter kvar då Bernardo nickade in bollen efter en hörna. 

Anthony van den Hurks reducering till 3-2 kom på tilläggstid men hjälpte föga och HIF åkte på sin första förlust sedan den 19 maj.