Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen: ”Den bästa jag har haft”

Pavle Vagic.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
20–åringen spelar numera mittback i J–Södra.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Andreas Brännström.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Han klev ner i banan, bytte position, stad och serie. 

Nu är MFF–lånet Pavle Vagic given i J–Södras startelva som mittback och har siktet inställt mot allsvenskan. 

– Andreas Brännström är den bästa tränaren jag har haft, säger Vagic. 

Den 20-åriga Malmö FF–produkten har trots sin ålder redan hunnit skriva på två kontrakt med himmelsblått. Det första var ett lärlingskontrakt som den numera tidigare anfallaren kritade på inför säsongen 2017, det andra ett A–kontrakt i augusti 2018 med än längd på 3,5 år. 

Efter det har det blivit spel i Mjällby, AFC Eskilstuna och nu i J–Södra där 20–åringen gör sin andra sejour i karriären. 

Något som Vagic menar kunde skönjas tidigt i våras. 

– Det snackades om en utlåning redan efter träningslägret i Malmö i våras. Det såg ut om som att speltiden skulle bli ganska begränsad, men jag bestämde mig för att försöka ta en plats. Sen kom positionsbytet till mittback. Jon Dahl Tomasson gillade vad han såg och själv tyckte jag att det funkade bra. Jag snackade med honom och klubben, de verkade nöjda med mig och jag satt med på bänken under ett par matcher. Sen märkte jag att jag inte var med trots att vi helt saknade mittbackar ett tag, och då förstod jag att det inte var lönt för mig att vara kvar. Då blev det J–Södra, jag hade ett bra snack med den dåvarande sportchefen och kom till en miljö jag känner till sedan tidigare. 

Hur kom det sig att du fick byta position?

– Ska jag vara helt ärlig så hade tränaren väldigt många alternativ före mig på mittfältet. Då testade jag som mittback, det funkade bra och vi kom överens om att jag skulle fortsätta spela där. Det blev bättre och bättre, och till slut så blev jag kvar. Jag tycker att det har gått väldigt bra nu under min tid i Södra, och har fått höra att jag ser ut och spelar som en riktig mittback, säger Pavle Vagic.

Given i Södras startelva

Den fysiske och bollskicklige Vagic blev klar för J–Södra i juli och har sedan dess varit given i startelvan. Lärdomarna och egenskaperna från tiden som mittfältare och anfallare är främst passningsspelet och drivet med bollen, berättar Pavle Vagic som också passar på att förklara varför Jönköpingslaget ser ut att kunna komma tillbaka till allsvenskan för första gången sedan 2017:

– Hela laget håller väldigt hög klass för att vara superettan, samtidigt som vår tränare… Alltså, ska jag vara helt ärlig… Andreas Brännström är den bästa tränaren jag har haft. Kommunikationen, hur han vill spela fotboll – allt är verkligen superbra. Det är en kombination av ett starkt lag och ett väldigt bra tränarteam, säger Pavle Vagic. 

Mittbacken har dock missat de tre senaste matcherna på grund av en lårskada, men berättar att en comeback kan vara aktuell redan till helgen.

– Prognosen var inledningsvis att jag skulle vara borta mellan fyra och sex veckor, men förhoppningen är att jag ska vara tillbaka till matchen mot Sundsvall. Allt har gått snabbare än förväntat, så det känns väldigt bra.