Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HIF:s fina svit är bruten: ”Släpper in enkla mål”

Öster hemmavann mot HIF med 2-1.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Rasmus Jönsson och hans HIF förlorade mot Öster med 2-1.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Dubbla mål i första halvlek och ett sent rött kort blev för mycket.

Helsingborg åkte på första förlusten sedan bortaderbyt mot Trelleborg i juli. 

– Vi släpper in två lite för enkla mål i första halvlek, säger Wilhelm Loeper till Discovery Plus.

Kampen om en allsvensk plats börjar tätna rejält i superettan.

Ett av många lag som är med och fajtas om en uppflyttning är Jörgen Lennartsson och hans Helsingborgs IF. Inte minst är det klubbens fina form den sista tiden som skjutit upp Helsingborg mot toppen av tabellen.

Inför söndagens bortamöte mot tabellåttan Öster hade HIF inte förlorat sedan Skånederbyt mot Trelleborgs FF den 31 juli. 

Men den där förlustsfria sviten är alltså bruten nu. 

Efter lite drygt 13 minuter satte Isak Magnusson ledningsmålet för Öster och innan paus utökade Nicolas Mortensen till 2-0, när han bombade in bollen bakom rutinerade Anders Lindegaard.

– Det är en tuff bortamatch. Vi släpper in två lite för enkla mål i första halvlek, säger mittfältsstjärnan Wilhelm Loeper till Discovery Plus. 

”En otrolig besvikelse”

HIF lyckades visserligen sätta lite press på Öster i den andra halvleken när Rasmus Karjalainen reducerade – två minuter efter att Jörgen Lennartsson bytt in honom.

Men så missade Anthony van den Hurk först öppet mål, därefter tog han även ett rött kort under slutminuterna.

Och HIF:s kvitteringsjakt kom av sig.

– Vi försöker göra det vi kan i andra. Jag tycker vi skapar mycket målchanser, både i första och i andra. Men det är så klart en otrolig besvikelse, säger Wilhelm Loeper. 

För Öster innebär söndagens seger att smålänningarna nu samlat ihop 30 poäng. Avståndet till såväl den allsvenska kvalplatsen som nedflyttningskvalet är lika stort – sju poäng.

Men det kan förstås ändras redan nu under söndagen, beroende på slutresultatet i toppmötet mellan Trelleborg och IFK Värnamo.

– Jag tycker vi gör en väldigt bra första halvlek och sätter oss i det läget att vi kan komma in i paus med 2-0 och en andra halvlek som blir lite enklare än om det hade varit oavgjort.

– Så överlag en gör vi en jättebra match, säger Mattias Pavic till Discovery Plus. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER