Oke Akpoveta. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNOke Akpoveta. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Oke Akpoveta. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Oke Akpoveta i duell med Gefles Martin Rauschenberg Brorsen. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNOke Akpoveta i duell med Gefles Martin Rauschenberg Brorsen. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Oke Akpoveta i duell med Gefles Martin Rauschenberg Brorsen. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

HIF:s anfallare måste opereras

Publicerad

Helsingborgs IF har fortfarande inte gett upp i kampen om avancemang från superettan.

Laget tvingas klara sig utan anfallaren Oke Akpoveta som behöver en knäoperation.

– Jag är otroligt ledsen och besviken för att jag inte kan vara med och bidra på planen, säger Akpoveta till klubbens hemsida.

Med fem poäng upp till Trelleborgs FF på kvalplats och fyra omgångar kvar att spela finns det fortfarande hopp för Helsingborgs IF att ta sig upp till allsvenskan.

Hoppet om mer speltid för Oke Akpoveta är däremot inte speciellt stort.

Anfallaren, som gjort åtta mål på 23 matcher, har haft problem med ett knä under större delen av säsongen. Nu behöver han opereras, men först måste ett sår på knät läka.

– Skulle det visa sig att såret läker och att hans knä plötsligt känns bättre så är han uttagningsbar i någon av de sista matcherna annars väntar han på operation, säger huvudtränare Per-Ola Ljung till klubbens hemsida.

Där uttrycker även Oke Akpoveta sin besvikelse:

– Jag hade hoppats på spel säsongen ut och operation efter det. Trots att jag vill vara med och hjälpa laget vill jag inte låta skadan påverka prestationen negativt.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag